“Te asteptam in librarie! Afis + Catalog”
Perioada concursului 05 – 30 mai 2012
Editura Herald lanseaza apelul de proiecte artistice de grafica pentru concursul “Te asteptam in librarie! Afis + Catalog”. Concursul se adreseaza tuturor artistilor specializati in arta graphic designului.
Data limita de trimitere a proiectului: 20 mai 2012, ora 16.00
Data anuntarii rezultatelor si desemnarea proiectului castigator: 23 mai 2012, ora 16.00
Proiectul castigator va fi adoptat ca linie de graphic design oficial al campaniei de promovare a lecturii “Te asteptam in librarie!” si al concursului de formare profesionala “Librarul iscusit”, iar autorul va primi drept premiu suma neta de 100 EUR, cat si un pachet de 7 carti la alegere din portofoliul Editurii Herald. Tirajul afisului – 500 exemplare / Tirajul catalogului – 15 000 exemplare.
Coordonatorul concursului: Igor Mocanu – critic de arta, curator
Criterii generale:
Trama AFISULUI trebuie sa fie inovatoare, captivanta, in ton cu programul editorial sustinut de Editura Herald si respectand conceptul editiei de anul acesta al campaniei “Te asteptam in librarie!”, ce se va desfasura in perioada 01 august – 01 noiembrie 2012 in peste 130 de librarii din toata tara.
Paginile create pentru CATALOG trebuie sa fie in consonanta cu linia de design a afisului si cu directia conceptuala a campaniei “Te asteptam in librarie!”
Tema editiei de anul acesta graviteaza in jurul urmatoarelor concepte: “Citeste si calatoreste” / “Travellogue initiatic” / “Calatorie in tara dinauntru” / “Road Trip initiatic”
Criterii tehnice:
- Afis >> format: 50x70cm
- Catalog >> format inchis: 11x16cm / format deschis: 22x16cm, nr. de pagini: coperti + 2 pagini interioare
Proiectul participant la concurs trebuie prezentat initial in format JPG (Afisul) si PDF (Catalogul), iar ulterior, dupa premiere, in format editabil la rezolutie de tipar.
Proiectele participante trebuie trimise pe adresa igor@edituraherald.ro
NOTA: Juriul format din boardul editorial al Editurii Herald va analiza proiectele trimise pana pe data de 20 mai 2012 si va desemna castigatorul premiului pe data de 23 mai pe site-ul teasteptaminlibrarie.ro. In plus, absolut toate proiectele inscrise la concurs vor fi publicate pe contul de Facebook al Editurii Herald, intr-un album creat pentru acest eveniment, iar imaginea care strange numarul cel mai mare de aprecieri (LIKE), va primi Premiul Clubului Cititorilor Herald, care consta intr-un pachet de 7 carti la alegere din portofoliul Editurii Herald.
Tema >> Pentru a sustine, continua si permanentiza eforturile de promovare a lecturii, inteleasa ca demers activ de cunoastere, atat a realitatilor culturale, sociale si spirituale din jurul nostru, cat si a celor din interiorul persoanei, Editura Herald lanseaza o noua provocare cititorilor de toate varstele. “Citeste si calatoreste” / “Travellogue initiatic” / “Calatorie in tara dinauntru” / “Road Trip initiatic” constituie constelatia conceptuala sub care Editura Herald va organiza cea de-a IV-a editie a campaniei “Te asteptam in librarie” in perioada 01 august – 01 noiembrie 2012.
Campania “Te asteptam in librarie” >> Au existat in ultima perioada o seama de campanii nationale de promovare a lecturii. Unele au fost mai radicale, altele mai moderate, unele ceva mai interactive, altele doar sobre, insa toate avand scopul comun de perpetuare a unei culturi necesare si urgente – cultura cititului. Campania “Te asteptam in librarie!” organizata de Editura Herald are drept scop promovarea lecturii ca demers activ de cunoastere adecvata a realitatii si incurajarea cititului ca activitate subtila de interpretare a conotatiilor sociale si spirituale din jurul nostru.
Editura Herald >> Singura si cea mai importanta editura de pe piata de carte din Europa Centrala si de Est, dedicata integral publicarii de carte de spiritualitate din intreaga lume. De la buddhismul tibetan si islamism, pana la spiritualitatea crestina si daoism, trecand prin hinduism, zen, sufism ori spiritualitatea precolumbiana, insa neocolind demersurile individuale de apropriere a experientei religioase, in trecut sau in prezent, cum sunt demersurile maestrilor initiatici, toate abordate din perspectiva religioasa, filozofica, teologica sau, de ce nu, ezoterica. 20 de colectii tematice sunt astfel alcatuite incat sa ofere publicului avizat, cat si celui nespecializat, o propedeutica necesara, mai ales in contextul cultural contemporan.