Orasul are o vechime atestata de peste sapte secole, dar avea sa fie ales capitala acestui land dintr-un motiv foarte practic: nu era cel mai mare din regiune, dar era cel mai putin afectat de bombardamentele din timpului celui de al Doilea Razboi Mondial.
Din fericire s-au pastrat aici cateva monumente in maniera baroca - Muzeul Goethe fiind unul dintre exemple - alaturi de partea veche a orasului, locuinte Jugendstil foarte bine pastrate, primul zgarie-nori din Germania ridicat pe strada Heinrich Heine. Poate mai modern si cu un ritm de viata mai agitat decat un spatiu citadin traditional, fara catedrale si castele medievale sau ruine romantice, dar pentru locuitori si pentru cei care l-au vizitat are farmec si categoric personalitate.
s
2. Cu o populatie de aproximativ 600 000 de persoane (alti 200 000 doar lucreaza aici), este un centru al telecomunicatiilor - veti gasi aici sediile unor companii precum Nokia sau HP - si al afacerilor, publicitatii si bancilor, cu un nivel de viata ridicat si salarii mai mari decat in multe alte orase din Germania. Aproximativ 15 la suta dintre locuitorii orasului sunt straini. In continua dezvoltare, este astazi locul unde veti gasi cel mai mare numar de agentii de publicitate din Germania (peste 400), numeroase magazine pentru toate gusturile, peste o suta de galerii de arta - in special arta contemporana - si un district unde va puteti relaxa in cele aproximativ 300 de baruri, puburi si restaurante din Altstadt, Orasul Vechi, de la cele traditionale la localurile dedicate specialitatilor internationale.
3. Este considerat si capitala germana a modei, si nu doar datorita numeroasele magazine de pe Konigsallee, dar si pentru ca orasul este frecvent gazda unor prezentari, lansari si evenimente dedicate noilor colectii si marilor nume ale modei. Si daca vreti sa participati la cel mai important eveniment gazduit de Dusseldorf nu trebuie sa lipsiti de la "Collections Premieren Dusseldorf", locul unde vin toti cei interesati de ce se poarta si mai ales de ce se va purta.
4. Vreti sa vizitati un obiectiv turistic modern si in acelasi timp un record in sine? Atunci alegeti Rheinturm, cea mai inalta cladire din oras (peste 240 de metri) cu o platforma de unde va puteti bucura de o panorama greu de uitat, cu un ceas special ce poarta semnatura designerului Horst H. Baumann. O sansa unica de a vedea intregul oras de la inaltime.
5. Pentru pasionati Dusseldorf este insa una dintre capitalele mondiale ale muzicii, si nu putini sunt vizitatorii care ajung aici pentru a redescoperi orasul unde au trait Robert si Clara Schumann, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn Bartholdy. Si nu doar cei indragostiti de muzica simfonica pot vedea orasul Dusseldorf si prin aceasta prisma. Aici s-au format si trupe ca Die Toten Hosen, Kraftwerk, Die Krupps sau Warlock.
Foto: goethe.de, duesseldorf.de