Festivalul de muzica de camera SoNoRo va cuprinde opt concerte, intre 4 si 17 noiembrie, fiecare cu o anumita tema. Interpretii vor fi un grup de tineri muzicieni, printre care violistul Razvan Popovici, care este si directorul artistic al festivalului, pianista Diana Ketler, violonistii Daishin Kashimoto, Priya Mitchell, Alexander Sitkovietsky, violistul Christian Nas, violoncelistii Bernhard Naoki Hedenborg, Adrian Brendel, Razvan Suma si contrabassistul Arthur Balogh. SoNoRo va debuta, ca si anul trecut, cu un concert sustinut la Palatul Cotroceni, pe 4 noiembrie, intitulat „Quasi Opera", ce va prezenta lucrari de referinta inspirate din repertoriul operei.
Muzica pentru Sibiu
Concertul „Songs and Dances of Life", conceput pentru a celebra Transilvania si orasul Sibiu, va pune fata in fata compozitii inspirate din muzica traditionala romaneasca, ungara sau slovaca, cu piese celebre de Franz Schubert, Franz Liszt si Leos Janáceck. Concertul se va desfasura la Muzeului Taranului Roman, pe 6 noiembrie, iar in aceeasi seara va fi lansat si discul cu acelasi nume, inregistrat de unii dintre artistii din festival si editat de Humanitas Multimedia. Acelasi concert va fi sustinut si pe 14 noiembrie la Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal din Sibiu. La Sibiu va avea loc si un concert „Muzica de camera a la carte", la Sala Thalia, pe 13 noiembrie.
Sperante tinere
Celebra pianista Mihaela Ursuleasa, ce si-a inceput cariera internationala la 16 ani, dupa ce a cistigat concursul international Clara Haskil, va cinta pe scena Salii Auditorium de la Muzeul National de Arta al Romaniei, pe 8 noiembrie, in concertul „Abendlied" („Cintec de seara"), ce va conduce publicul in lumea romantismului german. O premiera a acestei editii este includerea programului educativ „SoNoRo - Interferente", destinat tinerilor muzicieni romani. Alaturi de unii dintre invitatii Festivalului SoNoRo, bursierii selectati vor prezenta, pe 17 noiembrie, rezultatul unui workshop inceput in vara acestui an.