Programul festivalului mai cuprinde, pe langa cele peste 20 de spectacole invitate, un atelier de coregrafie, unul de critica teatrala si unul de teatru-forum, colocvii si conferinte, lansari de carte, portrete in Atelier (dedicate regizorului Victor Ioan Frunza si Teatrului Independent AUALEU din Timisoara) si - nu in ultimul rand - colocviul "Jarry en Roumanie", consacrat centenarului disparitiei dramaturgului francez Alfred Jarry si care va include o sesiune internationala de comunicari (cu participanti din Franta, Ungaria, Anglia, Canada si Romania) si o microstagiune de spectacole inspirate de opera lui Jarry, unul dintre marii inovatori ai dramaturgiei universale. Sectiunea "Portrete in Atelier" a fost inclusa anul acesta de directorul si fondatorul festivalului, dramaturgul Radu Macrinici, pentru a scoate in evidenta personalitatea artistica a regizorului Victor Ioan Frunza si activitatea teatrului independent intitulat "Teatru de Garaj si Curte "AUALEU" din Timisoara. Pe langa montarea de la teatrul din Baia Mare, prezentata in premiera in deschiderea festivalului, publicului ii sunt propuse alte doua spectacole, in viziunea directorului de scena Victor Ioan Frunza:
Scaunele de Eugene Ionesco (Teatrul German de Stat din Timisoara) si "Visul unei nopti de vara" de Shakespeare (Teatrul "Maria Filotti" din Braila). Teatrul "Aualeu" va prezenta in festival productiile "Stateam intinsi pe pat", "Umbrele pentru lacrimi" si "Ubu Rege", toate puse in scena de Ovidiu Mihaita. Macrinici sustine ca a preferat sa fie schitat "un portret lichefiat al contextului teatral autohton", in care "cele doua <> - Frunza si Teatrul lui Ovidiu Mihaita - inoata prin curentul continuu si alternativ care (f)alimenteaza teatrul romanesc, incercand sa tina capul sus, ba chiar sa joace si rolul de Salvamar, atunci cand situatiunea o impune".
Atat aceste spectacole, cat si celelalte selectate in festival prezinta "modalitati noi, originale de creatie si care experimenteaza forme noi de expresie teatrala", dupa cum afirma Radu Macrinici, care, in toti acesti 15 ani care au trecut de la infiintarea Festivalului, a depus mari eforturi pentru ca acesta sa reziste. Potrivit directorului artistic al Teatrului din Baia Mare, Nicolae Weisz, editia de anul trecut a fost o reusita, publicul fiind readus in sala de spectacol, iar acum evenimentul este asteptat de un numar foarte mare de spectatori. Timp de opt zile, Festivalul "Atelier" se va desfasura in diverse spatii de joc din orasul maramuresean, pe scena italiana, la sala Studio, pe strazi si in curti interioare.