Toate albumele pe vinil au fost remasterizate chiar la legendarul studio Abbey Road (acolo unde Alan Parsons a lucrat ca inginer de sunet la albume ca Abbey Road sau The Dark Side of the Moon), si viitorul box set va fi disponibil intr-o editie limitata, doar 1500 de exemplare ce vor fi putea fi cumparate doar de pe site-ul oficial Alan Parsons Project. In afara celor 11 discuri de vinil pachetul va include un poster si o carte cu versuri si imagini, iar primele 500 de exemplare include si un mic afis semnat de Alan Parsons.
Povestea The Alan Parsons Project a inceput in 1975, cand Alan Parsons (cunoscut pana atunci mai mult ca inginer de sunet si producator, dar dovedindu-se repede si un talentat compozitor si instrumentist) si Eric Woolfson (pianist, solist si compozitor) incepeau o colaborare care va dura 15 ani, in decursul carora vor lansa – alaturi de mai multi muzicieni – o serie de albume esentiale pentru rockul progresiv si nu numai.
Dupa debutul cu Tales of Mystery and Imagination din 1976 (un omagiu adus lui Edgar Allan Poe) si albume ca I Robot (1977) sau Pyramid (1978), care au atras deja numerosi fani pasionati de sonoritatile avangardiste, experimentale, dar si de textele pieselor, aveau sa apara discurile de studio care au avut si mai mult succes comercial, pe langa cronicile entuziaste ale criticilor. The Turn of a Friendly Card (1980), Eye in the Sky (1982) ce include Sirius si piesa omonima, Ammonia Avenue (1984) sau Vulture Culture (1985) au fost alte capitole dintr-o istorie muzicala pasionanta pentru fanii genului, asa ca despartirea celor doi a fost pentru multi un veritabil soc. Atat Alan Parsons cat si Eric Woolfson aveau sa continue cu mai multe discuri solo bine primite de critici, dar pana la moartea lui Woolfson in 2009 multi si-au pastrat speranta ca intr-o zi cei doi vor relua The Alan Parsons Project, nume sub care vandusera peste 50 de milioane de discuri si castigasera mai multe premii ale industriei muzicale.