Miercuri, 9 mai 2012, ora 19.00 Orchestra de Camera Radio invita publicul la un concert simfonic ce il va avea ca invitat pe dirijorul german Eckart Hübner. Solistul concertului este violoncelistul Razvan Suma.
In prima parte a programului vom putea audia Divertisment de Jacques Ibert si Concertul nr.1 in la minor pentru violoncel si orchestra op. 33 de Camille Saint-Saëns. In partea a doua a programului va fi interpretata Simfonia nr.103 in mi bemol major Hob I:103 de Joseph Haydn.
Bilete se pot procura prin Eventim, la Casa de bilete a Salii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe eventim.ro.
Dupa ce a studiat cu Klaus Thunemann (fagot) si mai tarziu cu Volker Rohde (dirijatul), Eckart Hübner a fost instrumentist solist in cateva dintre marile orchestre ale Germaniei. In acelasi timp a fost activ ca solist in ansambluri de muzica de camera, la inceput in Cvintetul Albert Schweitzer, castigator al Primei competitii a televiziunii germane (Concursul ARD). Ansamblul a primit si ravnitul Premiu al Criticii Germane pentru inregistrari, acordat pentru realizarea Integralei cvintetelor pentru suflatori de Anton Reicha. Fagotistul Eckart Hübner are numeroase inregistrari solo care au contribuit si ele la confirmarea statutului sau, fiind considerat de ”Klassik Heute” drept unul dintre cei mai renumiti fagotisti ai Germaniei. La mijlocul anilor 1990, activitatea de profesor incepe sa ocupe un loc tot mai important in viata profesionala a lui Eckart Hübner. La inceput a condus clasa de fagot de la Academia de Muzica din Basel, iar din 1997 a ocupat aceeasi pozitie la Universitatea de Arte din Berlin. In aceeasi perioada s-a dedicat din ce in ce mai mult dirijatului si a lucrat permanent pentru dirijori ca James Conlon, Vladimir Ashkenazy si Bernard Haitink, ca director de studii la Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Eckart Hübner a dirijat si orchestrele Bochumer Symphoniker, Jenaer Philharmonie, Kammerphilharmonie Merck din Darmstadt, Orchestra Simfonica a Academiei de Muzica din Lübeck, Sinfonietta din Riga, Filarmonica de Stat din Targu Mures, Filarmonica ”Banatul” din Timisoara, Filarmonica din Brasov, cea din Cluj-Napoca si Orchestra de Camera Radio. In stagiunea 2010/2011, pe langa alte orchestre, a dirijat pentru prima oara Orchestra Filarmonicii din Rotterdam si Orchestra de Camera din Mannheim, iar in luna iunie 2011 Eckart Hübner a dirijat in cadrul Festwochen der UDK din Berlin lucrarea „Winterreise“ de Hans Zender.
Razvan Suma este unul dintre cei mai activi si mai importanti tineri instrumentisti romani, cu un repertoriu cuprinzator, prezentat in cele peste 500 de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, el sustine frecvent concerte alaturi de pianistul spaniol Josu Okinena, in sali de mare prestigiu precum “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, „Kursall” din San Sebastian sau Universitatea din Valladolid. Din aceasta colaborare a luat nastere si CD-ul cu cele doua sonate pentru pian si violoncel de J. Brahms. Razvan Suma, alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, face parte din cvartetul de violoncele „Cellissimo”, ansamblu care este prezent pe scene din Romania, Italia, Portugalia, Macao sau Maroc. In anul 2004 ia nastere "Romanian Piano Trio", unde il regasim pe Razvan Suma alaturi de doi dintre cei mai apreciati muzicieni din Romania, Horia Mihail si Alexandru Tomescu, impreuna cu care porneste in turneele nationale anuale, "Music ON-LG". Din anul 2010 Razvan Suma este solist concertist al Formatiilor Muzicale Radio, iar din anul 2011 este membru al TRIO-ului STRAD, alaturi de violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Toma Popovici. Aceasta noua formatie camerala a sustinut concerte in tara si are deja proiecte de turneu pentru Europa, Asia si America de Sud. Violoncelistul Razvan Suma a sustinut primul sau turneu solo, "Va place Bach?", in perioada 1 - 21 martie 2012, in opt orase din Romania, marcand si o premiera in muzica clasica - prima interpretare a unui artist roman, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de J. S. Bach.