de Nicolae Andrei - Editura Corint - Aparitie 2009 - Numar pagini - 384
Dictionarul de omonime al limbii romane, alcatuit de eruditul profesor Nicolae Andrei, este o lucrare lexicografica unica in literatura de specialitate autohtona, are un caracter profund stiintific, explicativ, pragmatic si enciclopedic. Autorul porneste de la ideea ca distinctia riguroasa din punct de vedere stiintific dintre un omonim si un termen polisemantic se poate face doar pe baza etimologiei si de aceea prezinta fiecare grup de omonime pornind de la originea cuvintelor.
Lucrarea inregistreaza peste 4 000 de termeni omonimici din toate straturile limbii romane: arhaisme, regionalisme, neologisme, termeni din registrul familiar, popular, argotic etc. si exceleaza prin informatiile etimologice bogate si interesante, urmate de definitii clare si concise, toate elaborate cu o extraordinara pasiune pentru corectitudinea stiintifica.
Dictionarul se adreseaza tuturor categoriilor de cititori: elevi de gimnaziu si de liceu, studenti, doctoranzi, profesori, avocati, ziaristi, traducatori, scriitori etc., pentru a-i ajuta sa evite confuziile nedorite create de bogatia semantica a limbii romane.