Rusii cred in specificul lor national in ceea ce priveste sentimentele si un anumit profil psihologic. Ei cred în existenta sufletului rus, exprimat prin limba, cantece, traditii. Datorita bogatiei gramaticii ce contine cazuri, genuri, limba rusa permite exprimarea in multiple nuante, prezentarea sentimentelor si gandurilor cu o bogatie ce poate genera o neclaritate incantatoare, dar atat de aproape de suflet.
Sufixe adaugate imbogatesc sensurile cuvintelor. Si acest lucru se intampla si in cazul numelor, se ajunge astfel usor la nume de alint atunci cand vrei sa te adresezi unei persoane iubite cu mai multa tandrete.
Traditiile rusesti sunt pastrate si astazi, mai ales in randul persoanelor mai in varsta care se reunesc si canta, adesea la acordeon.
Rusii se neglijeaza pe sine si ii respecta mai mult pe altii, in special pe straini, straini insemnand nu numai strainii din afara tarii. Daca un rus primeste un cadou el va adresa un suvoi de multumiri, este modalitatea lui de a se exprima.
Rusii sunt ospitalieri, iar din dorinta ca oaspetii sa se simta bine ar putea impune fara sa-si dea seama gusturille lor acestora.
Literatura rusa, incarcata de analiza psihologica releva un suflet complex, sufletul rus si de aceea ramane emblematica.
imagine : themoscownews.com/exhibitions
Tolstoi cu nepotii sai