Oscar Wilde pentru blazati de Allan Percy
Scriitor, poet, dramaturg, critic profund al societatii si al vremurilor sale, hedonist sensibil in fata frumusetii - acesta a fost Oscar Wilde, un barbat majestuos ca un paun regal, condamnat la infernul de a trai intr-o epoca in care adevarul lui trebuia sa ramana ascuns. Un rebel daruit simturilor sale, care intona un cant al visurilor impotriva ipocriziei, un imn al iubirii pentru arta si pentru propria arta, exultand de libertate… Cateva note care ajung astazi pana la noi cu dulceata ambroziei.
Autorul prezentului volum a extras 99 de perle din intelepciunea acestui autor faimos, pentru a ne invata ca frumusetea, atat cea interioara, cat si cea exterioara, este facuta pentru a ne bucura de ea, iar daca ne refuzam pasiunile si bucuria, este ca si cand ne-am smulge aripile, iar visurile sunt facute pentru a fi traite.
Cunoasterea de sine de Lobsang Rampa
Referindu-se la "Cunoasterea de sine", Rampa afirma: "Aceasta lucrare este alcatuita dintr-o suita de lectii de o factura mai deosebita si este adresata celor care se intereseaza in mod sincer de misterele vietii. La origine, acest material urma sa constituie un curs prin corespondenta, insa organizarea lui s-ar fi dovedit destul de anevoioasa. In cele din urma am preferat sa prezint materialul intr-o carte. Daca va veti margini doar la simpla parcurgere a acestei lucrari, veti constata ca ati realizat deja un castig important; daca insa o veti studia cu atentie, castigul va fi considerabil. Pentru a va veni in ajutor, lectiile au fost precedate de niste instructiuni care ar fi trebuit sa insoteasca cursul prin corespondenta, preconizat initial".
Drama copilului dotat de Alice Miller
Experienta ne-a invatat ca avem o singura arma ce ne sta mereu la dispozitie in lupta impotriva bolii mentale: descoperirea emotionala a adevarului despre istoria unica a copilariei noastre. Este posibil, asadar, sa ne eliberam cu totul de iluzii? Istoria demonstreaza ca ele se furiseaza peste tot, ca fiecare viata este plina de ele – poate pentru ca adevarul ni se pare adesea insuportabil. Cu toate acestea, adevarul este esential intr-o asemenea masura, incat pierderea lui se plateste scump, luand forma unei boli grave. Pentru a deveni intregi, trebuie sa incercam, parcurgand un proces indelungat, sa ne descoperim adevarul personal, un adevar care poate provoca durere inainte de a ne oferi o noua sfera a libertatii. In schimb, daca alegem sa ne multumim cu „intelepciunea” intelectuala, vom ramane in sfera iluziei si a autoamagirii.
Editura Herald