Anaid Art Gallery - prezintă expoziția "Delirium Tremens",
la Galeria Ataș din Cluj
Joi, 18 octombrie 2007, ora 19.30 va avea loc la Galeria Ataș din Cluj-Napoca vernisajul expoziției "Delirium Tremens", curator Diana Dochia. Expoziția "Delirium Tremens" va reuni laolaltă o selecție de lucrări a șapte artiști promovați de Anaid Art Gallery: Harem6 (Flavia Marele & Ildikó Mureșan), Ana Maria Micu, Cătălin Petrișor, Alexandru Rădvan, András Szabó, Tara. Expoziția va fi deschisă în cadrul Academiei de toamnă Europa Artium organizată de Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca în perioada 17 20 octombrie 2007.
Delirium Tremens este o expoziție despre stări, conflicte, relații, filiații. O expoziție despre noi și ceea ce ne marchează, ne obsedează, ne definește și ne construiește ca indivizi. O chestionare continuă asupra propriei personalități. O intruziune și o radiografiere a societății în care trăim. Un scurtcircuit în cadrul unui realism neurotic alienant.
Văzută în ansamblu, expoziția reunește laolaltă șapte artiști care, la prima vedere, nu au nimic în comun și care, fiecare în parte, conturează un parcurs artistic personal extrem de bine definit. Tara prezintă o apropiere adesea maladivă față de subiectele abordate, în care sentimentele de iubire și ură se contopesc transformându-se în uimire și amuzament. Deși revoltat, adesea peste măsura, Tara nu urăște, ci mai degrabă provoacă, cu dorința de a fi înțeles. Există o tensiune permanentă și o interogare continuă în studiile și proiectele lui Alexandru Rădvan. Obsedat de trădare, chinuit de remușcări, condamnat de soartă, Iuda se spânzură.
Parcă dintr-un alt film, două personaje feminine fotografiază o nuntă alegorică. András Szabó propune imagini antagonice prin juxtapunerea sufrageriei bunicii, ticsită de obiecte, ființelor ireale, ce par că străbat mii de ani lumină, în timp. Totul devine straniu, pătrundem într-o lume bizara cu Harem6, plină de deghizări, de vise invadate de insecte și centauri moderni, de simboluri de mult uitate. Două lumi paralele în care visul se întrepătrunde cu realitatea.
Auto-contemplare, auto-cunoaștere, auto-depășire, auto-reprezentare semnat Ana Maria Micu. O introspecție în propria persoană, o oglindire parțială, privită în trei registre, o căutare haotică, claustrantă. Chroma Sky imaginea din spatele imaginii, proiecția imaginii, percepția imaginii proiectate. Cătălin Petrișor nu este preocupat de subiect, ci de mediu în sine.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 18 octombrie 28 octombrie 2007.
Curator: Diana Dochia
Parteneri media: Le Monde diplomatique ediția română, Time Out București, B24FUN
Anaid Art Gallery este membru al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.
ANAID ART GALLERYStr. Slobozia, nr. 34, sect. 4, București
Octombrie 2007