Desenele graffiti pot fi admirate si in spatiile interioare, nu doar pe strada. Realizat in interiorul casei, graffiti-ul prezinta mai multe avantaje: nu se mai incadreaza in termenul vandalism, poate avea orice dimensiune si nu este sters sau modificat a doua zi. Cum astazi se pune din ce in ce mai mult accent pe personalizarea ambientului, decorul cu graffiti se afla printre preferintele multor adolescenti. Astfel, clasicul tapet este inlocuit cu imagini luminoase, care fac orice camera sa arate spectaculos.
Aceata arta permite tinerilor sa-si exprime gandurile si sentimentele intr-un mod original si, in acelasi timp, aduce creativitate si solutii neasteptate in designul interior modern. Locuinta poate deveni “o mica galerie de arta” doar daca desenele graffiti sunt realizare de adevarati artisti ai genului si nu de simpli amatori. Fiecare camera poate fi personalizata cu astfel de desene, nu doar cele destinate copiilor sau adolescentilor. Arta graffiti poate imbogati decorul camerei de zi si poate aduce mai multa culoare in bucatarie, sala de mese sau in dormitor.
Picturile graffiti nu se potrivesc insa oricarui stil de design interior. Niciodata aceste desene nu vor fi realizate intr-o incapere amenajata in stil rustic, clasic sau traditional. Acestea se potrivesc mai cu seama unui stil simplu, minimalist. Cel mai mare avantaj al acestei arte este versatilitatea sa. Culorile pot fi luminoase si indraznete sau reci si intunecate. Temele sunt de asemenea destul de variate, pot fi realizate flori si siluete pentru crearea unui cadru rafinat sau desene pop-art in culori stridente pentru animarea unui spatiu monoton.
Luand in considerare faptul ca spray-urile speciale pentru realizarea acestor picturi pot fi aplicate pe aproape orice suprafata, chiar si obiectele de mobilier pot fi personalizate prin aceasta tehnica. Un dulap sau un sifonier vechi, reconditionat cu desene graffiti, va oferi cu siguranta un aer interesant incaperii.
Sursa foto: thedesignsheppard.com
Iulie 2014
A.I.
editor artline.ro