Primim oaspeti la masa, dorim sa-i facem sa se simta cat mai bine? Nu prea avem idei cum sa impodobim masa? Ei bine, ne putem inspira din meniul pe care il alegem, iar atunci totul va fi mult mai usor. In cazul in care ne hotaram pentru preparate culinare tipice unei anumite culturi, atunci si accesoriile decorative trebuie sa fie in ton cu acestea pentru a crea o atmosfera placuta.
Stilul asiatic
In cazul in care alegem preparate cu specific asiatic, atunci este bine sa ne limitam la culori simple, discrete si forme clare. Accentele cromatice, precum verdele crud, destind intr-o oarecare masura liniile rigide ale mesei.
Stilul mexican
Porumb galben auriu, chilli rosu ca focul, ardei verzi – in cazul unei cine cu specific mexican aceste legume sunt cele mai potrivite pentru a accesoriza si a imbodobi masa. Pe langa acestea este indicat sa alegem elemente decorative in culori luminoase, iar astfel vom simti cum pluteste in aer un sentiment aparte de bunavoie. Daca vreti sa fie ceva si mai deosebit, atunci in fata fiecarei farfurii se aseaza ghivece cat de mici de cactusi, iar in tepii acestora se agata un biletel cu numele fiecarui invitat.
Stilul frantuzesc
Bucataria bistro tipic frantuzeasca este potrivita pentru mancarea usoara sau pentru micile gustari: baghete, masline marinate in ulei si ierburi aromate si un pahar cu vin bun. De cele mai multe ori mai putin inseamna mai mult. O fata de masa din bumbac, vesela simpla, alba se potrivesc perfect stilului frantuzesc. Iar pentru a sublinia stilul bistro poate fi asezata pe masa o lumanare rosie intr-o sticla goala pentru vin.
A.V.