Totul a inceput atunci cand artistul a dat peste cateva tevi vechi din cupru, pe care le-a taiat in inele si le-a sudat sub forma de sfera. Ulterior s-a folosit de chei reciclate pentru s-ai realiza sferele decorative. Cu timpul, s-a lasat condus de imaginatie si a inceput sa realizeze lucrari din ce in ce mai complexe. Acum, colectia artistului este imbogatita cu sticle si pahare in forme neobisnuite, cu modele diferite de ochelari si boluri, delfini si chiar cu o silueta feminina. Michael Moerkerk sustine ca a studiat sudura o singura zi, cu aproximativ treizeci de ani in urma. Toate celelalte cunostinte le-a dobandit de pe YouTube.
Cheile sunt speciale, si nu doar prin simbolistica pe care o reprezinta, ci si datorita versatilitatii lor. In loc sa deschida usi, cheile infrumuseteaza acum interioarele celor pasionati de decoratiuni unicat. Cum in ultimii ani tendinta de a introduce in anumite proiecte de design elemente si materiale reciclate este tot mai mare, aceste piese sunt la mare cautare. Nu toti avem posibilitatea de a intra in posesia unui accesoriu realizat de artistul Michael Moerkerk, dar cel putin putem sa ne inspiram si sa ne realizam propriile decoratiuni.
Astfel de accesorii pot fi introduse in orice incapere, insa trebuie sa tinem cont de stilul de amenajare. Decoratiunile realizate din metale, cum sunt cele din chei, se incadreaza foarte bine intr-un interior amenajat in stil industrial. La fel de bine, lucrarile artistului australian pot face parte si dintr-o amenajare vintage.
Exista posibilitati nelimitate de a decora. Cheile sunt in forme si dimensiuni diferite. Cele de mari dimensiuni sunt potrivite pentru decorul peretilor, aducand un aer vintage interioarelor moderne.
Sursa foto: design4interior.com
Mai 2015
A.I.
editor artline.ro