Incaperile in stil asiatic pot exprima laolalta cultura Japoniei, Chinei, Vietnamului, Thailandei precum si cea a altor societati proeminente din Est. Poti opta pentru decorarea intr-un singur stil sau pentru un aspect rezultat din combinatia a doua sau mai multe influente culturale asiatice.
Stilurile orientale sunt tot mai populare in culturille din intreaga lume, indeosebi prin vestitul feng shui care ne invata cum sa asezam obiectele in asa fel incat sa fim inconjurati mereu de o energie pozitiva.
Decorati inspirati de cultura Chinei
Interioarele amenajate in stil chinezesc au pentru pereti o culoare indrazneata ce mereu se asorteaza cu mobilierul, accesoriile sculptate si detaliile pictate manual.
De regula accesoriile prezinta motive mitologice. Vasele din portelan sunt pictate cu modele complexe si sunt mereu la moda datorita delicatetii lor. Des intalnite sunt si picturile murale in culori vibrante ce imagineaza motive din natura sau scene legendare.
Rosu este o culoare proeminenta des intalnita in acest stil. In cultura chineza rosu semnifica noroc. Totodata se pune accent si pe galben sau nuante deschise de verde.
Inspirati de cultura Japoniei
Sentimentul calm al linistii zen este pus in prim plan de stilul obtinut prin decoratiunile din materiale naturale si culori discrete.
Elementele ce completeaza acest stil sunt fantanile interioare si podelele care au drept pardoseala vestitele tatami care delimiteaza incaperile.
Bambusul, piatra si alte materiale naturale ofera stilului japonez culori naturale ca maro, gri sau verde.
Dispunerea mobilei sau accesoriilor aduc o simplitate tot mai apreciata in intreaga lume. Mesele joase si pernele sunt intrebuintate in decorarea camerelor de zi, iar aranjamentele florale si vestitii copacei bonsai completeaza intregul peisaj al unei incaperi cu un aer japonez.
Fibrele naturale precum matasea nu trebuie sa lipseasca dintr-o incapere aranjata in stil oriental cu influente japoneze.