Toamna natura ne ofera un adevarat spectacol de culoare, insa si cele mai frumoase elemente decorative: ramuri uscate, frunze pastelate, fructe de padure. Toate acestea se potrivesc de minune daca le transformam in decoratiuni speciale pentru mesele festive din familie si nu numai.
1. Inel pentru servet din troscot
Troscotul se impleteste si se leaga, astfel incat sa formeaza o coronita mica. De aceasta se prind si cateva mladite cu macese rosii. Acest inel natural se potriveste cu precadere servetelor albe din panza.
2. Coronite pentru lumanari
O alta modalitate de a decora masa festiva este aceea de a fauri coronite mici pentru a impodobi lumanarile. Pe troscot se rascucesc iedera, hortensii si asparagus. Toate acestea vor avea grija de atmosfera tomnatica.
Coronita impletita va fi asezata in jurul unui suport de lumanari din sticla. Aveti neaparat grija ca distanta dintre flacara si decoratiune sa fie una suficienta incat sa nu se intample vreun accident nedorit.
3. Inel decorativ din frunze colorate
Si ciupercile sunt caracteristice toamnei, la fel cum sunt frunzele colorate ale copacilor. De aceea nu ar trebui sa uitam de ele si ar fi original daca le-am folosi pe post decorativ. Micile ciupercute cu palaria rosie pot fi achizitionate din magazinele cu decoratiuni sau din florarii. Avem nevoie de o sarma subtire cu care sa legam “buchetul” de ciupercute si de un servet, pe care sa-l infasuram cu aceasta podoaba.
4. Biscuitii deliciosi pe post decorativ
Ce surpriza placuta ar avea orice invitat daca ar gasi pe farfurie un servet impodobit cu ceva dulce! Pentru acest lucru avem nevoie de niste biscuiti sau de turta dulce sub forma de frunza si de o panglica. Frunza se va gauri usor, iar pe acolo va avea loc sa treaca panglica de culoare mov, verde, maro sau rosu, care va infasura de cateva ori servetul.
A.V.