Creativitatea si spiritul inovator al specialistilor in design interior ne depasesc cateodata asteptarile, din mainele lor rezultand adevarate opera de arta. De aceasta data ne surprind cu creatii originale, inspirate din aria gastronomica. Materialele folosite nu sunt nici pe departe cele mai rezistente sau durabile, dar sunt de-a dreptul materiale la care nu prea te-ai gandi. Faina, zaharul, ciocolata si algele marine sunt doar cateva dintre ingredientele folosite la realizarea celor mai neconventionale decoratiuni si piese de mobilier.
Sursa foto: designspace.telavivian.com
Designerul Nir Meiri s-a folosit de alge marine pentru creatia sa, pe care a denumit-o sugestiv Marine Light (Lumina Marina). Rezultatul este unul surprinzator, : o veioza cu un design interesant, care poate fi integrata foarte usor in spatiile amenajate in stil mediteranean si nu numai.
Designerul a folosit alge proaspete, pe care le-a tratat cu o substanta speciala care sa le conserve perfect si sa le alunge mirosul specific. Acestea au fost intinse apoi pe un schelet metalic, de forma unui abajur. Dupa ce se usuca, algele se micsoreaza in jurul cadrului, luand astfel forma sa finala. Veiozele de un verde-smarald superb arata minunat si in lumina naturala a incaperii, dar si atunci cand sunt aprinse seara, emanand o stralucire galbuie foarte relaxanta.
Sursa foto: assets.inhabitat.com
In sfera obiectelor ciudate se gaseste si creatia designerului american Victor Vetterlein, care a realizat o lampa de birou cel putin la fel de interesanta ca si cea creata de Nir Meiri. Desi aparent pare un simplu corp de iluminat, lampa atrage atentia odata cu citirea mesajului inscriptionat: Bite me (musca-ma). Designerul a folosit la realizarea lampei un plastic biodegradabil comestibil fabricat din alge marine, glicerina vegetala, apa purificata, colorant alimentar si arome naturale.
Este evident ca aceasta lampa nu va ajunge niciodata intr-un depozit de deseuri. Atunci cand nu mai este pe placul proprietarului, poate fi oricand consumata. Bite Me este plina de vitamine, agar-ul, care este un gel natural extras din alge marine, contine vitaminele E si K, precum si zinc, calciu, fier, magneziu si potasiu.
Sursa foto: cdn.freshome.com
Cei care doresc un desert special isi pot indrepta atentia spre creatia designerului Pieter Brenner. Este vorba despre o “acadea” gigantica care are spatar si patru picioare. Scaunul, colorat in culorile curcubeului, nu este doar functional, dar este, de asemenea, 100% comestibil. Pentru realizarea acestui obiect, designerul a folosit 30 de kilograme de zahar, amidon si apa. Atunci cand nu mai este util sau dorit, scaunul poate fi consumat sau topit.
Designerul Debbi Nitsan a realizat din paine ceasuri, radiouri, baterii și mouse-uri perfect funcționale, pe care utilizatorii le pot consuma. Painea pe care o foloseste pentru acest proiect o face chiar ea si o coace in forme speciale din metal, create dupa dimensiunile obiectelor pe care aluatul, odata copt, ar urma sa le imbrace. Daca doriti sa serviti o cina intr-un mod cu totul original, puteti incerca vesela realizata de Jiwon Choi si Alice Jung. Platourile, farfuriile si bolurile confectionate de ei sunt fabricate din orez, sirop de porumb si cartofi dulci.
Mai 2014
A.I.
editor artline.ro