In sud vestul Chinei, natura ne descopera un spectacol de culori aproape ireal, la o altitudine de aproape 800 de metri. Dealurile Yunnan, sunt acoperite de culori vii, ca un mozaic unde fiecare particica are un farmec aparte. Acest fenomen se datoreaza concetratiei mari de minereuri feroase, ce constituie si principala resursa naturala a zonei, si care, datorita unei perioada lungi de oxidare , au colorat relieful in rosu.
Dealurile fiind cultivate de taranii chinezi, pe langa culoarea rosie, au mai capatat portiuni de alb, verde, galben etc., in functie de plantele ce cresc pe portiunile de teren amenajate. Este aproape de necrezut cum banalele culturi de cartofi, rapita, porumb, canepa, orz, ceai sau legume ofera un peisaj desprins din povesti.
Localnicii sustin ca aceasta panorama este absolut uluitoare in cel mai frumos moment al zilei, si anume, la apus, cand totul capata o nuanta rosiatica. In ciuda frumusetii reliefului si a asezarilor din jur, zona nu este inclusa in niciun circuit turistic. Poate fi un minus pentru turism, dar un plus pentru linistea locului, deoarece oamenii de mai bine de un secol au aceleasi ocupatii si indeletniciri.
Agricultura este principala ocupatie. Printre traditiile locului se numara si aceea de a inhama la un car, animale diferite: magar cu cal, sau cal cu o vita, magar cu un taur etc. Aceasta “ciudatenie” este explicata de localnici ca fiind cea mai buna metoda de primi un ajutor cat mai efiecint de la animale, la lucrarile pamantului. Ei spun ca animalele, fiind specii diferite, au si temperamente diferite, si in felul acesta cand unul este indaratnic celalalt actioneaza invers.