Asociatia De dragul artei lanseaza programele de educatie creativa pentru gradinite la Muzeul National al Taranului Roman.
Pentru luna decembrie si ianuarie tema propusa este "Chipuri de sarbatoare" si abordeaza tematica icoanei Maicii Domnului cu Pruncul ca resursa pentru adevarata poveste a Craciunului si ca sursa de inspiratie pentru relatia mama-copil.
Programul propune doua tipuri de activitati intr-un singur program: vizita interactiva in muzeu si un atelier creativ. Muzica, joc, poveste si descoperire personala si in grup, prin imagini maiestrit pictate si prin experienta personala a copilului, iata ingredientele programului.
In sala de Icoane a muzeului, pornind de la frumoase icoane care ii reprezinta pe Maica Domnului cu Pruncul se vor propune jocuri si activitati care vor face referire pe de o parte la evenimentul sarbatorit de Craciun, Nasterea lui Iisus, si, pe de alta parte, la propria experienta a copilului in raport cu mama sa.
Astfel, copiii vor fi invitati sa identifice detaliul semnificativ dintr-o icoana, sa compare personajele pictate cu cele din fotografia pe care fiecare copil va trebui s-o aduca: mama cu bebelusul in brate. Cei mai mari vor face schite dupa icoane, iar totul va fi agrementat de un colind si de povestea Craciunului intr-o atmosfera de sarbatoare. In atelier copiii vor realiza colaje pornind de la icoanele vazute in expunere.
Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie sa contina minim 10 si maxim 20 copii. Prezenta cel putin a unui educator este obligatorie. Programarile se fac la adresa de email: programari@dedragulartei.ro (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Programele se vor desfasura in zilele din timpul saptamanii, de marti pana vineri, in intervalul de vizitare a muzeului.
Programele de educatie creativa lansate de asociatia De dragul artei au aparut din necesitatea de a insufleti obiectele de muzeu sau cele de arta si de a le transforma in sursa de creativitate pentru copii si tineri. Asociatia isi propune sa fie o sursa de inspiratie pentru educatia din Romania, sa propuna cele mai adaptate, imaginative si moderne programe de educatie creativa in muzee sau spatii similare.
A. A.
editor artline.ro
13 decembrie 2011