Site-ul le ofera tuturor elevilor posibilitatea sa isi noteze profesorii pentru profesionalism, talent pedagogic si popularitate. Catalogul on-line arata ca elevii de la Seminarul Teologic sunt mult mai exigenti decat profesorii, carora le-au acordat foarte multe note de 2, 3 si 6. Cu exceptia profesoarei de limba romana, Luminita Sandulache, toti preotii care predau la Seminar risca sa ramana repetenti daca se iau in considerare notele primite pana acum.
Multe note mai mici de cinci
Dan Ciprian Bogdan, profesor de teologie, are media 4,5, cea mai mare nota, 8, fiind primita pentru profesionalism, iar cea mai mica, 2, pentru popularitate. Alaturi este postat si argumentul pentru care a fost sanctionat de elev: „insuficient de autoritar“.
Profesorul Silviu Maftei primeste nota 1 la toate cele trei criterii de evaluare, pentru ca, explica elevul, „nu poseda atestatul de absolvire a modulului psihopedagogic si, in consecinta, incalca Legea Invatamantului“.
Opinii anonime
Nici Preasfintitul Corneliu Barladeanu, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, pe numele de profesor Corneliu Onila, nu a scapat de exigentele elevilor. Preasfintia Sa primeste note extrem de mici la capitolul popularitate si talent pedagogic, pentru ca „este rece si... german la ore“. Primeste insa nota maxima la capitolul profesionalism.
„Nu ma supar sa fiu criticat. Si stiu ca unii elevi nu se impaca bine cu ideea ca eu vreau sa scot din ei oameni adevarati si responsabili. Ceea ce au scris pe site nu este intru totul adevarat, ci sunt doar opinii, ascunse sub anonimat. Vreau doar ca la ore, pregatirea sa fie una la nivelul Seminarului nostru“, a reactionat Preasfintitul Corneliu Barladeanu.
„Internetul da glas unor frustrari“
Toate postarile de pe site-ul calificative.ro sunt anonime. Acest fapt ii scuteste pe elevi de orice explicatie asupra criticilor pe care le-au formulat. „Nu pot sa spun cui si ce nota am pus. Daca ne-am scrie numele adevarat, am fi dati afara din scoala“, a explicat Mihaela, de 17 ani, eleva la un liceu din Husi.
Specialistii spun insa ca tinerii dau glas frustrarilor cu ajutorul internetului. „Nu exista nici profesori si nici elevi perfecti. Subiectivismul deriva din viata insasi, iar cei care se cred nedreptatiti cauta solutii. Asa se face ca internetul, locul unde poti fi cine vrei, da glas unor frustrari ale individului“, ne-a spus Diana Grecu, profesor de psihologie.