Astfel, aproximativ 1.000 de oameni asistat la acest spectacol, unii dintre ei chiar alegând să profite de ocazia oferită de a învăţa să danseze pe acordurile muzicii evreieşti cu ajutorul instructorilor coregrafi.
Ansamblurile care au evoluat au fost formaţia vocal-instrumentală 'Macabeii' a liceului 'Victor Brauner' din Piatra Neamţ, Hakeshet Klezmer Band şi formaţia de dansuri Or Neurim din Oradea, Slava Farber Band din Republica Moldova şi Prezburger Klemzer Band din Slovacia.
Totodată, publicul sibian a putut vedea duminică seara şi un spectacol de balet clasic, pe scena Teatrului Naţional Radu Stanca evoluând Kolben Dance Group din Israel cu piesa 'Anotimpurile' pe muzica lui Vivaldi.
Festivalul EuroJudaica le-a oferit sibienilor iubitori de muzică simfonică posibilitatea de a asista şi la un recital oferit în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din localitate de către violonista de origine evreiască Silvia Marcovici şi pianistul Aimo Pagin, ei interpretând sonata nr. 8 de Beethoven în Sol major, Baal Shem de Bloch şi Sonata de Grieg.
EuroJudaica va continua luni cu o masă rotundă cu tema 'Ştetl-ul şi lumea sa' care va fi moderată de prof. dr. Leon Volovici şi de dr. deputat Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER) şi un concurs de Iudaism şi Istoria Evreilor dedicat elevilor din clasele 5-12, la care invitat special este Marele Rabin al României, Menachem Hacohen.
De asemenea, în după-amiaza zilei, programul extrem de bogat al Festivalului le oferă celor interesaţi posibilitatea de a participa la Studioul de film Astra la o serie de proiecţii cinematografice de documentar, cea mai importantă fiind cea despre viaţa şi opera rabinului Alexandru Şafran, conducătorul religios al comunităţii iudaice din România în anii celui de-al Doilea Război Mondial care a fost expulzat din România de către regimul comunist în anul 1947, devenind rabinul şef al comunităţii din Geneva.
Pasionaţii de literatură vor putea asista la o masă rotundă despre Mihail Sebastian găzduită de Sala Senatului Universităţii Lucian Blaga la care vor lua parte Andrei Oişteanu, scriitorul Geo Şerban, prof.dr. Ştefan Cazimir şi dr. Mihai Gheorghiu, dar şi la o cafenea literar-artistică desfăşurată la Atrium Classic Cafe unde Marele Rabin Menachem Hacohen îşi va prezenta opera 'Cartea Vieţii Omului'.
Seara zilei de luni va fi dedicată din nou melomanilor care vor putea alege între un recital al ansamblului de muzică de cameră Meitar din Israel desfăşurat la Filamornica de Stat, musical-ul 'Romanul unui om de afaceri' în evoluţia artiştilor de la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti - spectacol de Harry Eliad, după Şalom Alehem desfăşurat la Teatrul Radu Stanca şi recitalul 'Jewish Flavored Jazz' oferit de Dan Cohen Trio din Israel în Imperium Club.
Festivalul Internaţional EuroJudaica ce se desfăşoară în perioada 24-27 iulie la Sibiu în cadrul programului Capitala Culturală Europeană este o premieră naţională, manifestarea dorind să ofere o imagine cât mai variată a lumii iudaice şi a diversităţii moştenirii culturale a populaţiei evreieşti de pe teritoriul României.
Organizat de FCER cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Cultelor, în cadrul EuroJudaica se desfăşoară la Sibiu zilele acestea expoziţii, conferinţe, mese rotunde, dialoguri culturale, cafenele literare, un târg de carte evreiască, concerte, spectacole de dans, teatru şi film.