Preturile apartamentelor vechi pot fi in anumite cazuri apropiate sau chiar mai mari decat cele ale unor apartamente noi, construite recent, potrivit
arenaconstruct.ro. Motivele pentru o asemenea diferenta sunt diverse: noile blocuri pot sa fie situate in zone mai putin bune ale orasului sau chiar in afara acestuia, in anumite orase suprafata unor apartamente noi poate fi mai mica decat cea din blocurile mai vechi, si cel mai adesea, potrivit analistilor imobiliari, putem vorbi si de o inadaptare a proprietarilor care scot o locuinta spre vanzare pe piata. Aceste surprinzatoare diferente variaza insa foarte mult de la un cartier la altul si chiar de la un oras la altul.
Daca in Cluj-Napoca, spre exemplu, preturile medii pentru apartamentele mai vechi sunt adesea mai mari decat cele pentru locuintele noi - diferenta variind intre cateva zeci si chiar peste o suta de euro pe metru patrat - in orase ca Bucuresti sau Timisoara diferentele sunt mult mai mici, si cel mai adesea in favoarea ansamblurilor noi de blocuri, mai ales cand sunt situate la periferie. In aceste doua cazuri, Bucuresti si Timisoara, pot fi adesea mai scumpe apartamentele vechi din zonele centrale, dar diferenta este mai mica.
imagine: arenaconstruct.ro
1 Noiembrie 2017