Aspectul camerei este acelasi de ani de zile? Doriti sa-i dati o “noua fata” dar fara investitii prea mari si intr-un timp cat mai scurt? Puteti sa transformati orice incapere in doar cateva ore daca puneti in aplicare trucurile de mai jos:
1. Picteaza tavanul. Pentru a oferi inaltime incaperii, de cele mai multe ori, plafonul este vopsit in alb. Acelasi rezultat poate fi obtinut insa si cu ajutorul culorilor daca acestea sunt alese potrivit. Efectul este garantat daca alegeti o nuanta mai deschisa decat cea a peretilor. Puteti de asemenea opta pentu un model, realizat fie cu ajutorul stickerelor decorative fie cu un sablon. Astfel, pictand doar un perete in loc de patru castigati si timp dar si un aspect deosebit al camerei.
2. Un perete diferit. Puteti scoate din monotonie designul unei camere vopsind peretii intr-o alta culoare. Deoarece varuitul dureaza si creaza mult deranj, ramane o posibilitate, iar aceasta se cheama “accent wall”. Varuiti un singur perete intr-o culoare contrastanta. Pare a fi o schimbare mica, dar impactul este mare. Nu va feriti sa folositi culori puternice, calde, precum rosu, portocaliu, fuchsia.
3. Mai multa lumina. Fie ca inlocuiti perdelele si draperiile si permiteti luminii naturale sa patrunda inauntru fie adaugati sau inlocuiti corpurile de iluminat, asigurati-va ca incaperea este corespunzator iluminata. Lumina joaca un rol important in aspectul unei camere si implicit in “definirea” dimensiunii acesteia.
4. Texturi si modele noi. Atat texturile cat si modelele contribuie la aspectul unei incaperi. Acestea trebuiesc alese in functie de dimensiunea incaperii. Modelele mai simple sunt recomandate suprafetelor mai mici in timp ce modelele incarcate se potrivesc spatiilor de mari dimensiuni. In functie de stilul de amenajare va puteti alege si texturile materialelor. De exemplu, unui decor rustic i se potrivesc texturi aspre, naturale, precum cele de lemn sau de piatra naturala. In ceea ce priveste textilele, intr-o camera exista atat texturi fine cat si aspre. Asadar, foloseste atat matasuri (fine) cat si lana, stofa, catifea sau bumbac (aspru). Un covor sau o draperie noua poate fi suficient pentru a inviora spatiul.
5. Mutarea pieselor de mobilier. Aceasta poate fi cea mai simpla solutie de a schimba radical aspectul unei camere. Modul in care pozitionati piesele de mobilier trebuie sa asigure un flux facil si direct. Incercati sa nu amplasati piesele grele in aceeasi parte a incaperii deoarece veti crea un decor dezechilibrat. Simetria este un criteriu care va va ajuta foarte mult sa creati o schema de aranjare eficienta.
Sursa foto: nicespace.me
Martie 2014
A.I.
editor artline.ro