Febra pregatirilor incepe cu circa o saptamana inainte, si presupune pe langa obisnuita pregatire a mesei festive, gatirea locuintei, achizitionarea de cadouri pentru rude si prieteni si multe altele. Toate, intr-un timp scurt care nu lasa loc cugetarii. Asadar, ce e de zis si de facut?
Este important ca fiecare membru al familiei, inainte de orice, sa-si aduca propria contributie in concordanta cu varsta si priceperea sa. Imparte sarcinile cu ceilalti, inclusiv cu micutii care vor lua aceasta ca pe o joaca, si totul va deveni floare la ureche! Daca nu ati facut-o pana acum, stabiliti tema decorativa, ce culori se potrivesc locuintei dumneavoastra (poate traditionala combinatie rosu-alb) si iesiti la cumparaturi.
Bradul si decoratiunile sunt unele dintre cele mai importante elemente care aduc spiritul sarbatorilor de iarna pe strazi, in magazine si in case, prin urmare nu au voie sa lipseasca. De asemenea, intocmeste o lista cu darurile pe care doresti sa le oferi. Chiar daca spui ca le ai pe toate bine intiparite in minte, asta te va ajuta sa evaluezi mai bine dimensiunea cheltuielilor.
Un impact emotional la fel de mare ca si darurile il au felicitarile, in ciuda faptului ca au devenit oarecum demodate odata cu evolutia celor din spatiul virtual. Un mesaj simplu, “Craciun Fericit si cele mai bune ganduri pentru un An Nou plin de succese! Sarbatori Fericite si La multi ani! ”, poate face mai mult decat o mie de cuvinte!
Este mai bine sa trimiti felicitarile incat sa ajunga mai devreme decat prea tarziu. Cand oamenii primesc felicitarea in avans, nu numai ca apreciaza gestul si se bucura de stima pe care le-o purtati in suflet, dar tototdata pot sa-si aduca aminte ca este vremea sa trimita la randul lor felicitari de Craciun.
I. C.
editor artline.ro