Totul incepe cu o ordine generala. Chiar daca toate par la locul lor vei vedea ca odata ce iei obiectele la mana gasesti printre ele si lucruri de care poti si trebuie sa te lipsesti. Sorteaza si aranjeaza revistele pe un raft sau pune-le intr-un cos doar al lor. Odata ce ai terminat curatenia, pune-ti creativitatea la incercare si straduieste-te sa ajungi la o viziune noua asupra modului in care ti-ai putea amenaja casa. Daca nu, cere sfatul unui designer sau macar unui prieten mai talentat decat tine.
Creeaza o paleta de culori functionala. Nu ai nevoie de un specialist ca sa-ti spuna despre culorile din casa ta ca trebuie sa fie in armonie unele cu celelalte. Albastrul, verdele si bej-ul sunt considerate cele mai relaxante culori, la fel si tonurile neutre sau pastelate.
Alege mobilierul cu intelepciune. Cand esti in ipostaza de a achizitiona mobilier nou opteaza pentru confort si utilitarism, mai ales daca dispui de spatiu redus. Obiectele de depozitare care beneficiaza de loc pentru sezut, sau invers, sunt intotdeauna o alegere inspirata. Mobila nu trebuie sa te impiedice sa vezi podeaua. Suprafetele lucioase te pot ajuta sa extinzi spatiul si mai mult, asa ca este bine sa tii minte acest aspect atunci cand alegi vopseaua.
Lumina cat mai multa. Orice camera va parea mai mare bine luminata, natural sau artificial. Adauga lampi de iluminat sau alte instalatii si scapa de draperiile grele pentru a permite luminii sa patrunda prin ferestre.
Foloseste oglinzi. Oglinda ne determina intotdeauna sa percepem o incapere ca fiind mai spatioasa. Lumina pe care aceasta o reflecta de pe perete sau mobilier va face un spatiu si mai deschis. De asemenea, materialele transparente au un rol foarte important in “exagerarea” dimensiunilor. Daca ai posibilitatea, inlocuieste masa de lemn cu una din sticla.
I. C.
editor artline.ro