Albumul a fost lansat luni, alături de un alt album dedicat Sibiului de altădată şi de un DVD, axat tot pe Sibiu.Deşi Capitala Culturală e pe sfârşite, Sibiul a mai câştigat trei materiale de promovare. E vorba de două albume şi un DVD, care vă invită la călătorii prin Sibiul de acum şi prin cel de altădată.Altfel despre SibiuNu mai puţin de 410 imagini ne descoperă Sibiul cu alţi ochi decât ne-am obişnuit să-l vedem.
Provocarea este lansată de colegul nostru, artistul fotograf Fred Nuss. "Am vrut de la bun început să fac un album mai consistent în care să povestesc în imagini. Am renunţat să văd oraşul panoramic pentru că şi detaliul contează. Am vrut să fac un album diferit de ceea ce se face în mod obişnuit, mai ales că avem în Sibiu destule elemente de fotografiat", a menţionat Fred Nuss, la lansarea albumului Sibiu-Hermannstadt".
Urmând acest gând, fotograful ne poartă pe străzile oraşului, prin biserici şi parcuri, pe lângă clădiri vechi şi noi, ne arată oameni şi întâmplări, dar o face surprinzând întotdeauna atmosfera momentului. Aşa că oameni şi locuri sunt văzuţi printre razele soarelui, printre picături de ploaie sau în întunericul nopţii.Şi Fred Nuss ne mai rezervă o surpriză: imaginile de ansamblu sunt însoţite de fotografii mai mici ale unor detalii ce nu au scăpat ochiului său de fotograf atent. Aşa că "în "Sibiu-Hermannstadt" vedeţi locurile pe care le-aţi mai văzut, dar acum vă par altfel", aprecia Martin Bottesch, preşedintele CJ Sibiu, prezentând albumul.
Sibiul de altădată Doi istorici şi doi colecţionari se întorc în timp spre Sibiul de altădată, al începutului de secol XX, prin intermediul fotografiilor, litografiilor şi cărţilor poştale. Albumul lansat luni de Dan Nanu, Nicolae Pepene, Victor Ştefănescu şi Daniel Mladin, ne arată turnurile, porţile, pieţele, bisericile, parcurile, cârciumile Sibiului, aşa cum le-au cunoscut bunicii şi străbunicii noştri. "Unele imagini ale Sibiului vechi le vedem acum în premieră şi ele sunt instructive chiar şi pentru specialişti, a menţionat acad. Paul Niedermaier. Autorii reuşesc asftel să atragă atenţia asupra unui trecut nu prea îndepărtat, dar care mai are surprize". Imaginile din "Sibiul de altădată" sunt însoţite de texte de prezentare, în limbile română şi germană.Cea de-a treia lansare a serii a fost un DVD ce reuneşte datele din portalul www.sibiu3d.ro. (M. S.)