Florenta, initial asezare a unei colonii etrusce, a ramas intiparita in paginile istoriei ca find un oras al marilor artisti.
In Florenta s-au nascut nume mari precum Boccaccio, Guelfi sau Gabellini. Totodata in acest oras pot fi admirate opere de arta ale unor mari artisti precum Donatello, Michelangelo, Botticelli, Brunelleschi sau Giotto.
Capitala Toscanei, Florenta, are in intreaga lume putine orase rivale la capitolul frumusete si istorie. Turistii care aleg Italia ca destinatie de vacanta sunt intodeauna foarte incantati de frumusetea uimitoare a artisticului oras Florenta.
Crinul, simbol al Florentei
In cea de-a doua jumatate a secolului al XII-lea crinul rosu a fost ales simbol al Florentei. Cum in acea perioada fiecare oras era reprezentat de o floare, iar in tendintele heraldice cele mai utilizate simboluri florale erau trandafirii si crinii, floarea aleasa initial pentru stema care reprezenta Florenta a fost crinul alb pe fond rosu.
In 1266 culorile au fost inversate de guelfii din familiile provinciale din Bavaria, ca semn al victoriei impotriva ghibelinilor din familia Hohenstaufen, originari din Suabia.
Crinul florentin, dupa denumirea botanica Iris Florentina, creste in imprejurarile Florentei si este o floare ce semnifica puritate si castitate.
Indiferent de influentele politice, crinul de pe stema Florentei nu si-a schimbat forma, ci doar culorile. Intotdeauna a fost unicul simbol al orasului. Sub acest simbol Florenta si-a castigat libertatea si onoarea.