Dupa cum aflam inca din titlu, Crestem impreuna. Libertate si bucurie in relatia parinte-copil este, in egala masura, o carte de educatie parentala si de dezvoltare personala. Pornind de la premisa ca parintii nu isi doresc, in general, sa recurga la cuvinte aspre si pedepse, Crestem impreuna ofera cele mai simple si explicite instrumente pentru a obtine o comunicare calma si blanda in relatii familiale de respect reciproc.
In acelasi timp, Crestem impreuna este o carte profund transformatoare prin importanta pe care o acorda procesului de vindecare, atat de necesara unui numar foarte mare de parinti. De aceea, termenii cheie ai acestei carti sunt acceptare si autoacceptare; conectare - atat cu emotiile copiilor, cat si cu noi insine si propriile emotii; si nevoia de control - asupra comportamentului si personalitatii copilului.
SALVE, metoda de comunicare elaborata de Naomi Aldort in Crestem impreuna, are la baza formula comunicarii nonviolente si ofera instrumente care ne vor ajuta, printre multe altele, sa intelegem mai bine comportamentul copilului, sa ii fim alaturi cand plange sau are o criza de furie, sa cultivam cooperarea fara mijloace coercitive sau lupte de putere si, nu in ultimul rand, sa ne acceptam si sa ne intelegem mai bine propriile emotii. Astfel, Crestem impreuna. Libertate si bucurie in relatia parinte-copil este o carte care se adreseaza parintilor ai caror copii intra in orice categorie de varsta.
Povestile reale prin care autoarea isi ilustreaza recomandarile si care amuza cititorul sau ii starnesc emotii puternice, aplecarea catre metafora si poezie de care da dovada Naomi Aldort in scriitura ei calda fac din Crestem impreuna cea mai tandra carte de parentaj.
Naomi Aldort
Naomi Aldort este consilier parental si familial si autoare si publicista. Sustine conferinte pe trei continente, iar cartea si articolele sale au fost traduse in peste douazeci de limbi.
Sfaturile ei au transformat vietile a mii de familii din intreaga lume.
Naomi Aldort se axeaza asupra unei game largi de probleme din cadrul parentajului de la nou nascuti pana la adolescenti, tinand cont totodata de nevoile emotionale ale parintilor. Indrumarile sale nu se refera la modalitati blande de a controla copiii, ci la modul in care poti avea un copil bine crescut fara nevoia de a-l controla. Se refera la un mod de a fi si de a ne intelege copiii astfel incat acestia sa scoata ce e mai bun din ei nu pentru ca se tem de noi sau pentru ca doresc aprobarea noastra, ci pentru ca isi doresc acest lucru din propria lor vointa libera.
Aprilie 2015