inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Concursul LIBRARUL ISCUSIT – editia 2011 – se afla la cea de-a doua etapa de evaluare!

0 Comentarii

 


In paralel cu proiectul cultural „Te asteptam in librarie!”, Editura Herald a organizat cea de-a treia editie a concursului Librarul Iscusit. 

Concursul „Librarul Iscusit” este un proiect cultural cu acoperire nationala initiat de Editura Herald, la care s-au inscris peste 50 de librari din toata tara.


Concursul “Librarul iscusit” este un concurs de competenta profesionala ce se adreseaza librariilor care au reteta comerciala librarul ca factor de decizie in gestionarea stocului de carte. La final, Editura Herald va acorda 3 premii pentru primii clasati in concurs si diploma CENTRU DE EXCELENTA pentru primele 10 librarii clasate in concurs. Durata concursului este 1 iulie – 1 decembrie 2011.


OPTIUNEA LIBRARULUI


„Te astept in librarie pentru ca anume aici ne putem intalni cu cele mai citite titluri de la Editura Herald; pentru ca cele mai citite titluri sunt si cele mai incarcate de sens, continut si intelepciune, iar toate acestea sunt de gasit doar in librarie. Asa am infaptuit pentru tine un top al celor mai cerute carti ale Editurii Herald si am convins editura sa le reediteze si sa ti le ofere la promotie.” (Librarul iscusit)


Coranul


Pentru a nu reduce lumea musulmana la imagini stereotipe, lectura Coranului, cartea sfanta pe care ea se intemeiaza, este obligatorie. Conform traditiei, Coranul a fost pastrat de+a lungul timpului prin memorarea intregului text, cuvant cu cuvant. Traducerea de fata, realizata din araba de catre prof. George Grigore, cu un aparat critic substantial, ne face sa intelegem mai limpede credinta unui Profet care a schimbat lumea.


Cartea tibetana a vietii si a mortii


Prefatand aceasta carte, Dalai Lama spunea ca ea ne invata „cum trebuie inteleasa adevarata semnificatie a vietii, cum sa acceptam moartea si cum sa-i ajutam pe muribunzi si pe cei morti... Daca rem sa murim bine, trebuie sa invatam sa traim bine; pentru a spera la o moarte senina, trebuie sa cultivam pacea in mintea noastra si in modul nostru de viata”.


Terapia prin ras


In domeniul psihologiei rasul este de mult timp recunoscut pentru calitatile sale benefice. Oamenii de stiinta au confirmat faptul ca simtul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor sa functioneze la capacitate maxima. Umorul sporeste creativitatea si este unul dintre instrumentele cheie folosit pentru combaterea stresului. Lenny Ravich este unul dintre sustinatorii terapiei prin ras, cartea sa fiind o oglinda vie a optimismului.


Vietile Maestrilor


Drumuri ce strabat tinuturi mirifice suspendate intre cer si pamant, intalniri cu Maestri tibetani detinatori ai unor puteri ce depasesc cu mult capacitatile omului obisnuit, prezentarea unor doctrine iluminatoare apartinand unui tezaur de intelepciune necunoscut oamenilor din Occident, fapte extraordinare ce pot fi socotite adevarate miracole, iata doar cateva aspecte prezentate in aceasta carte memorabila.


Bushido – Codul samurailor


Samuraii reprezinta o casta de razboinici intemeiata in Japonia in timpul shogunatului Kamakura. Bushido, codul principiilor morale ale acestor cavaleri, avea surse profund religioase: shintoismul si budismul Zen. Samuraiul ducea o viata simpla si sobra, ascetica si care semana mult cu cea a calugarilor, iar tehnicile de lupta au devenit totodata mijloace de desavarsire interioara si cai ce duc la iluminare.


Mintea e un mit


Traditiile tale te sufoca. Dar, din nefericire, nu faci nimic. De fapt, iti place sa fii sufocat. Iti place povara sacului de gunoi cultural, deseul mort al trecutului. Acesta trebuie sa cada de pe tine in mod natural. Pur si simplu cade. Nu mai depinzi de cunoastere, decat ca de o unealta utila spre a functiona sanatos in aceasta lume.


Esenta doctrinei budiste


In Esenta reunita, un text de maxima lapidaritate, Venerabilul Pabongka Rinpoche oferea toate indrumarile necesare pentru parcurgerea caii spre trezie si dobandirea Iluminarii. in Esenta doctrinei buddhiste, cu o verva si o claritate incomparabile, el a stiut sa puna in valoare profunzimea invataturii maestrului Pabongka, textul-sursa devenind astfel accesibil oricui.


Cartea spiritelor


Cartea spiritelor este rezultatul muncii de sinteza asupra unor informatii despre fenomenele paranormale provenind din toate colturile Europei si Americii. Allan Kardec (pseudonimul lui Hippolyte Rivail, 1804-1869 - parintele spiritismului mondial) a organizat aceste informatii in capitole tematice, inserand ocazional propriile concluzii in legatura cu unele dintre temele abordate.


Cartea tibetana a mortilor


Cartea tibetana a mortilor (Bardo Thodol) este un text esoteric, straniu, profund, tulburator, insa pe care am fi tentati sa-l catalogam, cu optica noastra de europeni, ca fiind lipsit de credibilitate si de-o indrazneala fara margini. in seria acestor scrieri, Cartea tibetana a mortilor este textul cel mai direct aplecat asupra fenomenului mortii, ca aplicatie fidela a doctrinei buddhismului tantric tibetan.


Milarepa, marele yoghin tibetan


Scrisa acum opt sute de ani de catre Rechung Dorje Tagpa, biografia lui Milarepa frapeaza prin simplitate si claritate, fiind considerata una din scrierile sacre  ale Orientului si cartea fundamentala a scolii Kargyutpa. in Tibet, Jetsun-Kahbum poseda rara calitate de a fi pretuita atat de clasele literate si invatate, cat si de oamenii obisnuiti; ea nareaza viata celui mai indragit personaj tibetan, socotit deopotriva ascet ideal si renumit poet si autor de cantece.


Trezirea inteligentei


O parte din temele prezentate in aceasta carte reprezinta conversatiile pe care Krishnamurti le-a purtat cu personalitati marcante (Jacob Needleman, Alain Naude, Aldous Huxley), interesate de ideile lui. Aceste dialoguri nu sunt discutii in sensul unor dezbateri sau argumentari, ci schimburi libere de idei intre oameni avand un scop comun si nazuind sa inteleaga probleme fundamentale.


Magia Cereasca


Agrippa isi incepe De occulta Philosophia declarand ca nimeni nu trebuie sa se ocupe de magie daca nu cunoaste perfect fizica, matematica si teologia. El vorbeste despre magia naturala, dezvoltand teoria celor trei lumi: Elementalul, Celestul si Intelectualul; despre Numere si despre magia ceremoniala, ocupandu-se de efectul numelor divine, de ierarhia ingerilor, de cele noua clase ale spiritelor rele, de rituri, extaz si puritate.


Manuscrisele de la Marea Moarta


Aproape toata lumea a auzit de scrierile ebraice stravechi ce au fost gasite in pesterile de langa Marea Moarta. Aproape toata lumea a fost miscata de asertiunile savantilor ca acestea ar proveni din comunitatea in care „Ioan Botezatorul a predat, iar Iisus a invatat”. insa foarte putini oameni au avut sansa de a citi manuscrisele, din simplul motiv ca nici o traducere completa a lor nu a fost pana in prezent accesibila omului obisnuit.


Cartea lui Enoh


Cartea lui Enoh, scrisa probabil in sec. II sau I i.H. si descoperita in Etiopia in 1773, este una dintre cele mai vechi marturii mistice existente si cel mai important text al corpusului pseudoepigrafic biblic. in ciuda caracterului sau fragmentar, Cartea lui Enoh poate fi considerata expresia clara a trairii si cunoasterii mistice din timpul Vechiului Testament cu consecinte de netagaduit si in vremea celui Nou.


Stiinta numerelor


Stiinta numerelor a fost alcatuita cu ajutorul documentelor reunite de autor, atins deja de o boala foarte grava ce urma sa curme o activitate intinsa pe mai mult de treizeci si trei de ani. Este neindoielnic ca daca autorul stiintei numerelor nu si-ar fi pus amprenta personala, opera sa nu ar fi capatat aceeasi insemnatate.


Terapia prin flori


Terapia originala cu remedii florale Bach se bazeaza pe descoperirile medicului si filozofului englez Edward Bach care, inspirat fiind, intr-un moment dificil al vietii sale, intelege legatura intre corpul si spiritul uman. Terapia cu remediile florale Bach este o terapie dinamica punand in actiune fortele de autovindecare pe care fiinta umana le poseda in mod nativ prin reconectare la „ghidul interior” care stie si poate sa actioneze pentru armonizarea si echilibrarea globala.


Despre psihanaliza


Despre psihanaliza reprezinta prima expunere a teoriilor lui Freud, acesta straduindu-se sa vorbeasca in prelegerile sale pe limba unui public cultivat, insa fara orientare medicala. Insistand asupra fenomenelor inconstiente, Freud a gasit o farama de adevar despre natura umana, iar prin  cercetarile sale a intemeiat psihanaliza ca stiinta de sine statatoare, scotand-o de sub aripa biologiei si anatomiei.


Darul Iubirii


Darul Iubirii reuneste cele mai cunoscute opere ale lui Kahlil Gibran. Opera lui este formatoare de constiinta intrucat Gibran ne indeamna neincetat sa redescoperim partea spirituala a vietii; mai presus de toate, el ne aminteste, intr-un mod emotionant, ca omul este dator sa lupte neobosit pentru libertatea si demnitatea sa, ca sufletul se imbolnaveste in lipsa frumusetii si a iubirii.


Terapia destinului


Cartea de fata are un aspect practic, ea propune o lucrare cu sine. Cartea aceasta nu-i un manual. Ea jaloneaza doar drumul. Este multa oralitate: insemnari de practica. Multe din capitolele cartii au rezultat din practica, in timpul indrumarii Grupului de Optimizare umana.


Cunoasterea de sine


Lobsang Rampa, unul dintre cei mai respectati autori in domeniu, a cautat prin intermediul vastei sale opere sa puna la indemana cititorilor acele informatii care sa duca la descoperirea puterilor latente in fiecare;  bine intrebuintate, aceste insusiri nebanuite pot duce la dezvoltarea armonioasa a fiintei umane si la gasirea unor cai care sa conduca la eliberarea de suferinta si la o viata optimizata.


August 2011
 

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

A murit actorul Victor Moldovan

Actorul Victor Moldovan s-a stins din viata, marti seara, la varsta de 81 de ani, anunta Teatrul National Bucuresti. Serviciul religios va avea loc joi 10 mai, orele 14,00, la Biserica Iancu ...

Retrospectiva N. Grigorescu in Franta

Muzeul National de Arta al Romaniei a selectionat 34 de lucrari din patrimoniul sau pentru cea mai importanta expozitie monografica Nicolae Grigorescu deschisa in Franta. Expozitia, intitulata ...

Corul de camera Preludiu, in turneu german

Maine, Corul de Camera Preludiu va pleca intr-un turneu german, unde va sustine patru concerte. Corul, condus de dirijorul Voicu Enachescu, a pregatit doua programe, unul de muzica religioasa - care ...

Iorgulescu: Sibiul «cere sume exorbitante pentru Festival»

La inceputul acestei saptamani, ministrul Adrian Iorgulescu a anuntat ca Teatrul National „Radu Stanca“ din Sibiu a cerut 3,5 milioane lei (35 miliarde de lei vechi) pentru organizarea ...

Army Chess 2007

Militari din şapte Å£ƒri membre NATO, plus România, se întâlnesc timp de şase zile la Sibiu pentru a intra într-o competiÅ£ie a minÅ£ii, mai precis pentru a ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline