7-10 ani, 11-14 ani, 15-18 ani.
Puteti trimite propunerile de texte pana duminica, 15 aprilie 2018, pe adresa de mail ttgentiana@gmail.com. Juriul va fi compus din profesionisti de teatru si liceeni. Vor fi alese trei texte castigatoare, care vor fi montate de catre trei tineri regizori (22-35 ani), la Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului (inaltimea spatiului: 2,30 m; latimea: 3,50 m; adancimea 3,47 m). Premierele acestor trei spectacole sunt programate pentru lunile iunie, iulie si octombrie 2018.
Scopul proiectului „MIC-RO Laborator de creatie teatrala” este promovarea dramaturgiei romanesti si a spectacolului pe text contemporan in randul publicului tanar, in cadrul unui laborator de creatie dedicat tinerilor dramaturgi, regizori, scenografi asistati activ de liceeni din judetul Neamt in toate etapele de lucru.
„MIC-RO Laborator de creatie teatrala” este un proiect care stimuleaza munca in echipa, inventivitatea. Tinerii regizori vor avea posibilitatea sa experimenteze noi mijloace de expresie artistica in cadrul unor echipe profesioniste, sustinute de echipa tehnica, de productie si de promovare a Teatrului Tineretului. Se vor crea echipe de lucru in care adolescentii vor participa activ si vor intelege felul in care se produce un spectacol de teatru, de la stadiul de idee pana la premiera. Acestia vor avea o noua perspectiva asupra teatrului, ca spatiu in care sunt bineveniti, iar ideile, experientele lor de viata, reflectiile lor sunt importante si valoroase.
Dialogul constant al creatorilor cu publicul tanar ii va face pe acestia sa simta ca Teatrul Tineretului este un spatiu in care sunt intotdeauna bineveniti, in care participarea si co-creatia sunt incurajate. Teatrul Tineretului isi va consolida, astfel, imaginea de spatiu creativ in care energia tineretii este vitala.
Dintre obiectivele pe care si le propune proiectul, mentionam: stimularea creatiei de dramaturgie contemporana prin organizarea unui concurs de texte dramatice romanesti adresate publicului tanar; sustinerea tinerilor creatori, prin productia a trei spectacole realizate de tineri regizori, dramaturgi, scenografi, impreuna cu actori ai Teatrului Tineretului; organizarea unei MIC-RO stagiuni dedicate publicului tanar; realizarea unei identitati clare a Salii Studio „Corneliu – Dan Borcia”, ca laborator de dramaturgie contemporana; promovarea actorilor Teatrului Tineretului in cadrul comunitatii nemtene si, in special, in randul publicului tanar, prin realizarea unor spectacole in care lucrul cu actorul este privilegiat; sustinerea muncii de tip laborator in echipe de creatie; stimularea voluntariatului in randul liceenilor si fidelizarea acestora prin participare la activitatile proiectului; familiarizarea tanarului public cu procesul de creatie si cu limbajul teatral.
Partenerii Teatrului Tineretului in proiect: Teatrul "Luceafarul" Iasi, Asociatia LiterNet, Fundatia Observator Cultural, Asociatia T.E.T. Alexandria, VEIOZA STUDIO SRL, EUROMEDIA TV SRL, SC Realitatea Media SRL, Colegiul National "Gheorghe Asachi" Piatra Neamt, Colegiul de National de Informatica Piatra Neamt, Colegiul tehnic "Gheorghe Cartianu" Piatra Neamt, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamt, Colegiul Tehnic "Petru Poni" Roman, Forumul Tinerilor din Romania.