Joi, 21 martie 2013, ora 20.30 @ Clubul Ţăranului
Flamenco înseamnă suferinţă şi bucurie profundă, o voce de foc în cadenţe de chitară, patimă şi contraste care-ţi vorbesc în final despre plăcerea de a trăi. E zvonul străzilor mângâiate de soarele andaluz, e tradiţia unor oameni simpli şi frumoşi, turnată în ritmuri pline de vitalitate, care fac inimile să danseze.
Pilar Diaz Romero s-a născut în 1977, la Barcelona, într-o familie de artişti flamenco, din sânul căreia se desprinde figura străbunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut în numeroase tablao din Sevilla, şi cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rând, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya în Barcelona. A început să cânte încă din copilărie, ajungând în scurt timp să evolueze în tablao, la Madrid şi Barcelona. A colaborat cu chitarişti consacraţi, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Împreună cu compania “Increpacion Danza”, a susţinut concerte în Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum şi pe multe scene din Spania.
Tiberiu Gogoanţă s-a născut în România şi a început studiul chitarei la liceele de muzică din Piteşti şi Bucureşti. După absolvirea liceului, realizând că este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai întâi în Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Peña, şi apoi în Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la Conservatori Superior de Música del Liceu, din Barcelona. A concertat în numeroase tablao şi peñas flamencas, printre care “El Cordobés”, “El Patio Andaluz” şi “Tarantos”. A acompaniat numeroşi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) şi dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat să participe la turneul acesteia în Columbia. A susţinut numeroase concerte în formula de cante y guitarra, în Barcelona, Sevilla, Huelva, Bilbao, Santander.
Clubul Ţăranului se află în incinta Muzeului Ţăranului Român (Kiseleff 3, Intrarea Monetăriei). Informaţii şi rezervări: 021 310 80 48.
Bucuresti