inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Concert caritabil la Sala Radio

0 Comentarii
3 aprilie 2014, ora 19

Invitati:

RODICA VICA  - soprana
STEFAN POP - tenor
GABRIEL CROITORU - violonist
DIANA IONESCU - pianista

Eveniment prezentat de:
Manuela Harabor si Marius Constantinescu


Știați că în 2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului ?

Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Mălin
au demarat un proiect comun de informare și conștientizare și, în același timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului (TAS).








Printre scopurile Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură se numără și realizarea/organizarea de evenimente cu scop caritabil, dorința Asociației fiind  aceea de a ajuta persoanele aflate în dificultate. De aceea ne dorim să realizăm un eveniment anual cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii diagnosticați cu autism. Astfel, în parteneriat cu Asociația Help Mălin-asociaţie ce are ca principal obiectiv sprijinirea familiilor cu copii diagnosticaţi cu autism -și cu Societatea Română de Radiodifuziune dorim să organizăm, pe scena Sălii Radio, un concert caritabil ce reunește nume importante din sfera muzicală românească: tenorul Ștefan POP, soprana Rodica VICĂ, violonistul Gabriel CROITORU și pianista Diana IONESCU.

Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură a fost înființată de un grup mic de oameni, dar cu dorințe mari, iar unul din scopurile principale ale asociației este acela de a realiza evenimente culturale de înaltă ținută, atât în țară, cât și în străinătate.
 

Printre evenimentele anului 2013 s-au numărat:
- Lansarea volumului CORTEZ de Marius CONSTANTINESCU în cadrul
Festivalului Internațional George Enescu. La eveniment au luat parte: mezzosoprana Viorica CORTEZ, criticul Dan C. MIHĂILESCU, Marius CONSTANTINESCU,
autorul volumului și Mihai STAN, președintele Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură.

- Recitalul omagial Verdi-Wagner: Corespondențe organizat în parteneriat cu
Filarmonica George Enescu și sub patronajul Ambasadei Republicii Italiei în România. Recitalul a fost susținut de soprana Leontina VĂDUVA, actrița Medeea MARINESCU, pianistul Masakatsu NAKANO şi prezentatorul Marius CONSTANTINESCU.


 
 
Despre Autism:
Autismul este o tulburare de spectru, iar acest lucru înseamnă că persoanele cu autism sunt foarte diferite, la fel ca noi toți –unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăța vizual, altele auditiv; unele pot fi mai sociabile, altele mai puțin. Nu există niciun tratament medicamentos care să vindece autismul, dar cu terapie timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Autismul nu se poate vindeca, dar se poate recupera. 47% dintre copiii cu autism pot să recupereze atât de mult încât să nu poată fi deosebiți de copiii tipici. Autismul se poate recupera cu terapie ABA: Analiza Comportamentală Aplicată. Fără terapie simptomele autismului se agravează în timp.
Din păcate, acest tratament este de durată și foarte costisitor și, cel puțin deocamdată, legislația din România nu permite decontarea lui prin asigurările sociale. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru ca tot mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată, pentru a reuși integrarea lor în școală și societate.

În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume 1 băiat din 84 și 1 fetiță din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație.
Prin organizarea acestui concert caritabil urmărim strângerea de fonduri din vânzarea unui număr aproximativ de 800 de locuri. Biletele vândute la prețul unic de 50 RON va putea asigura strângerea unei sume de circa 40 000 RON (circa 9000 euro).

De aceea ne dorim ca acest eveniment să devină unul anual, astfel încât această sumă să ușurez munca Asociației Help Mălin și să poată oferii mai multe posibilități copiilor diagnosticați cu autism.

Un copil cu autism poate avea autonomie în activitățile de zi cu zi dacă diagnosticul și terapia sunt oferite din timp.
Realizarea efectivă a evenimentului înseamnă acoperirea costurilor de organizare din sponsorizări, astfel încât suma mai sus menționată să rămână intactă.


Despre Asociația Help Mălin
 
http://www.helpautism.ro/: a fost fondată în 2010 în urma unei experiențe personale a fondatorilor care au luptat pentru a-si scoate propriul copil din gheareleautismului. Impulsonați de persoanele care i-au susținut și de provocările întâmpinate în calitate de părinți în încercarea de a găsi soluții pentru recuperarea propriului copil, au demarat activitatea de misionariat pentru conștientizarea autismului și a consilierii și sprijinirii în programul de recuperare a mai multor copii și a familiilor lor. Activitatea Asociației s-a extins permanent, astfel că echipa Asociației este implicată în mai multe proiecte care au drept scop susținerea, evaluarea, diagnosticarea și recuperarea copiilor care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului și a familiilor acestora. În cadrul Programului Național Gratuit de Diagnostic Precoce și Evaluare
Psihologică în Autism, Asociația oferă servicii specializate gratuite de diagnostic precoce, evaluare psihologică completă și recomandare de plan terapeutic pentru 218 copii. În decembrie 2013 a fost inaugurat Centrul Help Autism, primul centru cu servicii gratuite de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenția Terapeutică în Autism. În cadrul Centrului copiii suspecți de tulburări din spectrul autismului vor fi testați cu sprijinul psihoterapeuților acreditați BCBA și pe baza testelor licențiate: ADOS, ADIR și CAROLINA. În urma rezultatelor obținute la aceste teste se pot oferi direcții clare în intervenția terapeutică ulterioară.


RODICA VICĂ–soprana este solist invitat a Operei Naționale Bucuresti și doctorandă a Universitătii Naționalede Muzică din București. Soprana debutează pe scena Operei bucureștene în anul 2010, la vârsta de 24 de ani, urmând mai apoi să colaboreze permanent cu această instituție, interpretând roluri principale în operele, Flautul fermecat ( Regina Nopții) de W. A. Mozart,Rita de G. Donizetti, Alcina de G. Fr. Haendel, La Cenerentola de G. Rossini, L'elisir d'amore de G. Donizetti și Amelia al ballo de G. C. Menotti
.
În ceea ce priveşte interpretarea altor roluri de operă, Rodica Vică a mai susținut până în prezent:
Rosina din “Bărbierul din Sevilla”de G.Rossini, Norina din “Don Pasquale”de G. Donizetti, Nerina
din „Le Pescatrici”de J. Haydn şi Belinda din „Dido şi Aeneas”de H.Purcell, spectacol înscris în
„Stagiuniea Tinerilor Muzicieni” şi transmis de TVR Cultural şi Radio România Muzical. Ca si doctorandă a Universitatii Naționale din Bucuresti, Rodica Vica pregateste teza de doctorat cu titlul
Stileme, influenţe şi surse haendeliene revelate în creaţia de operă a lui Wolfgang Amadeus Mozart sub îndrumarea prof. Univ. dr. Eleonora Enăchescu.

Rodica Vică este câștigatoarea a numeroase premii la concursuri naționale si
internaționale: Premiul I la Concursul Internaţional de muzica barocă „La Stravaganza”
Cluj-Napoca, Premiul II la Concursul Radiodifuziunii Române „Drumul spre celebritate” (2012), Premiul pentru cea mai Buna Interpretare Muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri
Interpreţi (2011), Premiul III și Premiul I la Concursul de Interpretare „Marţian Negrea” (Ploieşti) în 2003 şi 2008 ; Premiul I la Concursul de Interpretare „George Georgescu” (Tulcea), 2005 şi Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare „Paul Constantinescu” –Ploieşti, 2008 etc.

Pe lânga palmaresul de premii susține numeroase concerte, spectacolele si turnee in Romania si in străinatate: Franța, Luxemburg, Austria, Ungaria, Danemarca, Belgia, Germania şi Japonia şi colaborează cu dirijori precum: Tiberiu Soare, Adrian Morar, Ciprian Teodorașcu, Cristian Brâncuşi, Florin Totan, Cristian Oroşanu, Gabriel Bebeselea, Victor Dumănescu, Erika
Dallos, Alain Charron, Adrian Butterfield, David Crescenzi etc.
 
În toamna anului 2012, Rodica Vică a fost invitată să participe la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de operă din Romania, Indiile Galante de J.Ph. Rameau în regia celebrului Andrei Serban, la Opera Națională Română Iași. În urma concursului Piccolo Festival del Friuli Venezia, soprana Rodica Vică a obținut rolul Marchesa Lucinda din opera La Cecchina de N. Piccini, producție ce a avut loc în vara anului 2013 în numeroase orașe din Italia sub conducerea muzicală a reputatului dirijor Filippo Maria Bressan. Din toamna anului 2013, soprana Rodica Vică locuiește la Viena.




STEFAN POP - tenor
Născut la Bistrița, este absolvent al Academiei de Muzică “Gheorghiu Dima” din Cluj-Napoca. Încă de la început a câștigat numeroase concursuri de canto naționale și internaționale: “Sigismund Toduță” 2007, “Hariclea Darclee” 2007, “Marțian Negrea” 2008, “Ion Perlea” 2009, “Sabin Dragoi” 2009, premiul întâi la cea de-a șasea ediție a Concursului Internațional de Canto de la Seoul, 2010, premiul întâi și premiul publicului la “Operalia” Placido Domindo International Contest în 2010.

Desfășoară o bogată activitate concertistică alături de cele mai renumite orchestre simfonice din Romania (București, Târgu Mureș, Iași, Timișoara, Oradea). Demnă de remarcat este partici
parea sa la premiera mondială a lucrării Colnda balada op. 46 compusă de Gyorgy Kurtag alături de Orchestra Filarmonică Transilvania din Cluj-Napoca în martie 2009. Tenorul și-a făcut debutul național în stagiunea 2008 –2009 cu rolul Paolino din Il Matrimonio segreto la Opera Ungară
din Cluj-Napoca și cu rolul Nemorino din L’elisir d’amorela Opera Română din Timișoara.
În decembrie 2009 Ștefan Pop și-a făcut debutul internațional cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell’Opera di Roma, în celebra producție a lui Franco Zefirelli. A cântat acest rol pe mai multe scene internționale: Opera Naționala Greacădin Atena, Opera de Stat din Viena, Teatrul “Verdi” din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera din Frankfurt, Teatrul “Carlo Felice” din Genova, Teatrul “Massimo” din Palermo (cu soprana Mariella Devia in rolul Violettei), Opera Națională București, Opera Israeliană din Tel Aviv. A interpretat rolul principal din L’Elisir d’amore la Teatrul “Verdi” din Trieste în 2010  și la Opera de Stat din Hamburg în 2011 și pentru prima data rolul Elvino din La Sonnambula la Opera de Stat din Viena în același an. Și-a făcut debutul la Opera din Zurich cu rolul Cassio din Otello de Giuseppe Verdi și la Seoul cu rolul ducelui de Mantova din Rigoletto.
 
A fost invitatul celebrei soprane Angela Gheorghiu în concertele din Orientul Îndepartat (Seoul și Shanghai). În februarie 2012 Ștefan Pop a cântat pentru prima dată pe scena Operei din Paris, fiind ducele de Mantova în Rigoletto.

A cântat alături de mari nume ale operei: Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Leo Nucci, Jose Cura, Thomas Hampson si  Tatiana Lisnic, sub conducerea muzicala a unor importanți dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo și Luciano di Martino printre alții. Proiectele de viitor includ La Traviata (Frankfurt și Hamburg), Rigoletto (Genoa, Naples and Duisburg), Der Rosenkavalier (Zurich).

GABRIEL CROITORU - violonist
Cu peste 1.000 de apariții scenice, violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o extrem de bogată prezență în viața muzicală, în tripla postură de solist-concertist al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești (din anul 1987), membru (vioara I) al Cvartetului de Stat "Transilvan" al Filarmonicii "Transilvania" din Cluj-Napoca și profesor universitar dr. la Universitatea Națională de Muzică București. Din parcursul evoluției sale artistice, ca un factor major al progresului său, se evidențiază participarea la viața competițională națională și internațională. În țară, Gabriel Croitoru a participat și a câștigat numai Premii I la toate edițiile concursului "Cântarea României" și este deținătorul Marelui premiu și al trofeului "Lira de Aur" al Concursului Național de Interpretare Instrumentală "C.Porumbescu" Suceava. Este, de asemenea, câștigatorul Premiului I al Concursului Internațional de vioară"Henryk Wieniawski" Lublin, Polonia (1979) și al Concursului Internațional de vioară "Pablo Sarasate" Pamplona, Spania (1991), precum și al Premiului pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări de Sarasate. A câ știgat multe alte premii importante, printre care: Premiul II (premiul întâi neacordat) la Concursul Internațional de vioară"Tibor Varga" Sion, Elveția, Premiul al III-lea la Concursul "N. Paganini" Genova, Italia, Premiul special al juriului la Concursul "Fritz Kreisler" Viena, Austria și a fost catalogat, de către presa franceză de specialitate, ca "un violinist excepțional, având o tehnică impecabilă", după ce a câștigat Premiul al II-lea (premiul I neacordat) la Concursul Internațional "Zino Francescatti" Aix-en-Provence, Franța (1987).
Dinamismul și elocvența interpretărilor sale au putut fi constatate de public în concerte și recitaluri susținute pe scenele tuturor Filarmonicilor din România și pe podiumuri de concert din întreaga lume. Gabriel Croitoru a apărut ca solist în compania unor orchestre de mare notorietate internațională: London Royal Philharmonic, "Gewandhaus Orcheter" Leipzig, Orchestra de cameră "Regina Sofia", Festival Strings of Lucern Chamber Orchestra, Orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Galicia, Pamplona, Cannes, Lyon, Ansamblul orchestral din Marsilia, Filarmonica din Cannes, South-west Symphony.
Astfel a avut ocazia să colaboreze cu dirijorii: Leopold Hager, Jacques Bodmer, Odon Alonso, Arturo Tamayo, Emanuel Krivinne, Rudolf Baumgartner, Jean Leber, Michel Tabachnik, Paul Nadler, Hiroaki Masuda, Claude Bardon, Alan Tongue, Cem Mansur, Horia Andreescu, Ion Baciu, Ludovic Baci, Iosif Conta, Cristian Brâncusi, Paul Popescu, Ovidiu Balan, Romeo Râmbu, Gheorghe Costin, Vlad Conta, Petre Sbârcea, Dorin Frandes, Camil Marinescu, Modest Cichirdan, Alexandru Iosub, Emil Simon, Emanuel Elenescu, Valentin Doni, Ilarion Ionescu –Galați și multi alții.
A susținut recitaluri în: Franța, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, Republica Cehă, China, Bulgaria, S.U.A., țări din fosta URSS, Ungaria, România.
Talentul incontestabil al violonistului Gabriel Croitorua fost dublat și de o pregătire profesională de excepție. Este absolvent al Liceul de Muzică "George Enescu" din capitală (1983), la clasa profesorului Mihai Constantinescu, și Licențiat al Univeristății Naționale de Muzică București (1987),  la clasa Prof. Modest Iftinchi. În particular, a lucrat cu celebrul profesor Ștefan Gheorghiu. A participat la două cursuri de măiestrie și perfecționare susținute de doi violoniști renumiți -Salvatore Accardo (în 1982) și Zino Francescatti (în 1988). Arta sa interpretativă a fost captată și se regăsește în numeroase înregistrari pentru fonoteca Societății Române de Radiodifuziune (în perioada 1987-2008) și pe 8 CD-uri: 1988 -Concertul no.1 de N.Paganini și Concertul pentru vioară și orchestră de P.I. Ceaikovski, acompaniat de Filarmonica din Nisa (Franța), dirijata de Claude Bardon; în 1994 - 3 CD -uri cuprinzând Integrala lucrărilor pentru vioară și orchestră de P. Sarasate, alături de Orchestra Simfonica din Malaga, dirijată de Jacques Bodmer; în 2005 - Concertul pentru vioară și orchestra de Simoni, acompaniat de Filarmonica din Târgu Mures, dirijată de Romeo Râmbu; tot în 2005  - CD "Romanian Feelings" cu Cvartetul "Transilvan"; în 2006 - CD cu Trio de Valentin Gheorghiu, alături de compozitor și de violoncelistul Marin Cazacu și un CD imprimat live din concertul susținut alături de Corul de cameră "Madrigal". Din anul 2006, a obținut titlul de Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică București, avându-l ca îndrumător pe Prof. Univ. dr. Octavian Lazăr Cosma, cu teza "Pablo Sarasate -Virtuozitate interpretativă și fantezie componistică", iar din 2008, violonistul Gabriel Croitoru a câștigat dreptul de folosință și cântă pe o vioară construita în anul 1730 de celebrul lutier Giuseppe Guarneri, instrument ce a aparținut lui George Enescu

De-a lungul anilor, datorită prestigiului câștigat în lumea muzicală, Gabriel Croitoru a fost invitat ca membru în juriul mai multor concursuri nationale si internationale.

 

DIANA IONESCU - pianista
Ambasadoare a culturii române peste hotare și premiată pentru contribuția sa la relațiile româno-britanice, pianista Diana Ionescu esteconsiderată una dintre cele mai fermecătoare interprete ale generației sale. Îndrumată încă de la o vârstă fragedă de personalităţi precum Sanda Bobescu, Olga Szel şi Dan Grigore, iar mai târziu de Alexis Weissenberg, Marta Argerich, Lory Wallfisch şi Richard Goode, ea a fost încurajată în mod constant să-şi dezvolte abilităţile extraordinare de care a dat dovadă încă din copilărie. Numeroasele premii obţinute în competiţii internaţionale (Premiul I la Concursul ,,George Enescu” –Bucureşti 2001;  Premiul,,Alexis Weissenberg”, The Glass Seller's Trophy – Londra 2010), precum şi prestaţiile de marcă în cadrul marilor festivaluri (George Enescu 2001, Verbier Festival 2006, Progetto Martha Argerich 2008, St Prex Classics 2010-2011) au transformat-o într-un vector important al culturii române în străinătate

În timpul studiilor la Guildhall School of Music and Drama cu Joan Havill şi Ronan O'Hora, a avut numeroase concerte în Marea Britanie, pe scene prestigioase precum Wigmore Hall, Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall, Purcell Room, LSO St Luke's, St Martin-in-the-Fields, CBSO Birmingham, Covent Garden. Colaborările ei cu muzicieni precum Belcea Quartet, Transylvan Quartet, violonistul şi compozitorul Vlad Maistorovici, soprana Teodora Gheorghiu, precum şi cu orchestre faimoase –Orchestra Naţională Radio, Orchestra Filarmonicii din Bucureşti, Guildhall School Orchestra –i-au asigurat concerte şi înregistrări de cea mai înaltă calitate.
 
Pentru toate aceste realizări, i s-a decernat ,,Diploma Ambsadorilor” pentru contribuţia la parteneriatul cultural româno-britanic (22 octombrie 2011). În prezent, îşi finalizează teza de doctorat pe tema lucrărilor solo pentru pian ale lui Enescu, sub îndrumarea prof. Ronan O' Hora şi a prof. Alexander Lingas.
Printre proiectele sale se  numără înregistrarea integralei sonatelor pentru pian de Mozart pentru Radio România. Prezenţa Dianei Ionescu în Marea Britanie a fost sprijinită cu generozitate de Fundaţia Raţiu şi de The Leverhulme Trust.

Bucuresti
Februarie 2014




 



 




Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

Povesti pictate la Muzeul National de Arta

Programele lunii martie la Muzeul National de Artă al României Programele pentru familii organizate de Muzeul Naţional de Artă al României în luna ...

Galeria Atelier 35 expozitie Tets Ohnari
Galeria Atelier 35, expozitie Tets Ohnari

Galeria Atelier 35 organizeaza vernisajul expozitiei artistului japonez Tets Ohnari ce va avea loc Marti, 27 octombrie, ora 19 :00. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 27 octombrie - 4 ...

Concurs pentru studentii la arhitectura si design lansat de Mivan Development

Showroomul Newtown Residence - tema de concurs pentru studentii la arhitectura si design din intreaga tara Mivan Development , unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din Romania, lanseaza ...

Cehov suta la suta

Lev Dodin a redat fidel atmosfera cehoviana din "Unchiul Vanea".Autentic. Asa ar putea fi definit exact spectacolul „Unchiul Vanea”, oferit la Sibiu de regizorul rus Lev Dodin, ...

Europa vrea filme pe piine taraneasca

Pe 9 mai sarbatorim Ziua Europei cu mincare traditionala si filme pe banda rulanta, la Festivalul Filmului European. Festivalul Filmului European a ajuns deja la a unsprezecea editie, iar in ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline