Organizația studențeascӑ Voluntari pentru Idei si Proiecte dӑ startul primei ediții Colorimetrul Cultural, un proiect prin care se dezvoltӑ, premiazӑ și promoveazӑ cei mai buni studenți care au un mesaj de exprimat prin artӑ pe tema istoriei Bucureștiului.
Ȋn perioada 10 – 14 aprilie, Colorimetrul Cultural aduce laolaltӑ studenții pasionați de film, fotografie, desen și picturӑ, lideri de opinie, inițiatori de proiecte de succes și specialiști din domeniul cultural-urban pe plan local și internațional, pentru a dezbate și experimenta metodele prin care participanții pot lua atitudine și responsabilitate prin artӑ.
Astfel, studenții au ocazia de a se înscrie la concurs prin rezolvarea temei propuse: reinterpretarea prin artӑ a unei istorii sau povești a Cartierului Cotroceni sau a Cartierului Evreiesc. Aceștia se vor putea înscrie pe echipe sau individual și vor putea opta pentru unul dintre mijloacele de exprimare artistică: film, fotografie, desen sau pictură.
Un juriu de specialitate îi va selecta pe cei aproximativ 45 de finaliști, care timp de 4 zile vor explora printr-o serie de ateliere și dezbateri potențialul cultural-urban al Bucureștiului împreunӑ cu invitații profesioniști din domeniu. Ȋn final, lucrӑrile alese de pe fiecare categorie vor intra în a doua etapӑ de jurizare, cele mai bune fiind premiate fiecare cu câte 500 de euro. Pentru locurile II și III se oferӑ premii în produse. Studenții vor beneficia de vizibilitate în rândul publicului bucureștean prin expoziția finalӑ într-un spațiu public central surprizӑ.
Ȋn acest mod, Colorimetrul Cultural va îmbina creativitatea și talentul studenților cu capacitatea educativӑ a artei, pentru a realiza o campanie de revalorificare a culturii Bucureștiului.
Studenții care vor sӑ facӑ diferența prin artӑ sunt așteptați în perioada 10 – 14 aprilie la proiectul manifest. Formularul de aplicare, alӑturi de alte detalii se gӑsesc pe colorimetrulcultural.ro
Data limitӑ de aplicare este 6 aprilie.
Colorimetrul Cultural este un proiect organizat de comunitatea Leadership Development, care aparține organizației VIP România.
Voluntari pentru Idei şi Proiecte România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat şi alcătuită exclusiv din studenţi. De 14 ani organizează anual peste 10 programe şi proiecte de dezvoltare personală pentru studenţii şi masteranzii din România, programe susţinute de companii, mass-media şi statul român.
Martie 2013