Prima sedinta este gratuita
Duminica, 19 aprilie, ora 11.00
animationmagazine.eu organizeaza ateliere pentru copii: “Cum se fac desenele animate”. Copiii vor avea parte de workshop-uri creative dedicate animatie, proiectii video cu animatii care nu se difuzeaza la cinema si tv, povesti despre universul desenelor animate (istoria animatiei) si intilniri cu animatori si regizori de animatie.
animationmagazine.eu are experienta in organizarea si sustinerea atelierelor de desene animate in gradinite si scoli. In toamna anului 2014 mii de elevi din 27 de scoli din Capitala au avut ocazia sa afle Cum se fac desenele animate in cadrul unui proiect educational realizat de Cartoon Network Romania sianimationmagazine.eu, cu avizul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
Animatia inseamna imagini in miscare, care se poate realiza prin diferite metode precum: desen, colaj, modelaj, miscare de obiecte, creind, in primul rind un scenariu, conturind personajele, cadrul de desfasurare, in cele din urma rezultind o poveste deosebita, in care copilul este creatorul, regizorul, cel care decide soarta personajelor.
Acest proiect este o initiere in lumea desenelor animate. Este un ABC al animatiei pentru cei mici. Ii va ajuta sa inteleaga mai bine productiile tv si de cinema, inlaturind prejudecatiile in ceea ce privesc animatiile noi.
Prin intermediul animatiei, copiii isi vor dezvolta abilitati si competente precum:
Inteligenta sociala - prin comunicare vizuala si interpersonala, argumentare, expunere, povestire;
Inteligenta vizuala/ spatiala - prin invatarea si dezvoltarea simtului perspectivei, invatind sa priveasca obiectele din punct de vedere spatial, al evolutiei timp-spatiu, prin dezvoltarea simtului perceperii globale a obiectivului urmarit;
Inteligenta logica - prin asimilarea tehnicilor de lucru si dezvoltarea logicii consecintelor, a etapelor de realizare a unui proiect;
Inteligenta emotionala/ interpersonala - prin identificarea starilor emotionale si invatarea exprimarii acestora;
Inteligenta spirituala - prin dezvoltarea simtului eticii: respectul fata de rezultatul obtinut in urma lucrului in echipa, respectarea ideii si a proprietatii intelectuale.
Animatia este un domeniu vast care abordeaza tehnici si subiecte variate, de la animatia modelata la cea desenata, cea generata pe calculator si filmul experimental. Animatia este amuzanta, adeseori satirica si, nu in ultimul rind, educationala, fiind un mod de a comunica idei simple sau complexe, abordind subiecte sociale, emotionale sau, pur si simplu, expresii abstracte.
Copiii intra in contact cu imaginile miscatoare inca din primii ani de viata. Desenele, filmele, reclamele si orice fel de imagini animate sunt construite pentru a spune o poveste si a provoca emotii, fiind o parte importanta a culturii noastre. Copiii invata in mod intuitiv cum sa citeasca acest tip de mesaj, astfel incit sa poata urmari firul povestii.
Acest proiect se adreseaza copiilor, in scopul de a-i ajuta sa-si puna intrebari, sa analizeze, sa exploreze si sa inteleaga mai bine ceea ce vad si aud.
Structura:
Workshop de animatie;
Vizionare de filme de animatie;
Discutii pe baza vizionarii animatiei.
Clubul desenelor animate se desfasoara la Cetatea artelor (Artidava) – in fiecare duminica intre orele 11.00 – 13.00.
Strada Henri Coanda 38, Bucuresti, in spatele Observatorului Astronomic.
Pret: 300 lei/ luna
Prima sedinta este gratuita
Duminica, 19 aprilie, ora 11.00
Cursul este sustinut de criticul de film Daniel Todoran-Rares si animatorul Razvan Petre.
Razvan Petre, absolvent al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti (UNARTE) si al cursului Animation Worksheep – Anim’est, a participat la realizarea scurtmetrajului de animatie La Petite Maison regizat de Isaac Holland, premiat la Animated Dreams Festival in Estonia – Best Student Film.
Daniel Todoran-Rares este editor sef la animationmagazine.eu. Este membru UCIN (Uniunea Cineastilor din Romania). In luna octombrie 2010 a organizat o dezbatere despre filmul romanesc de animatie la Festivalul International de Film de Animatie Anim’est 2010. Imediat dupa evenimentul de la Anim’est, a sustinut o prezentare despre animatia romaneasca contemporana la festivalul de animatie Metrion si la facultatea de sociologie din Oradea. In vara anului 2011 a organizat o seara a animatiei contemporane romanesti la Muzeul National de Arta Contemporana, in cadrul proiectului Muzeul Benzii Desenate, initiat de Alexandru Ciubotariu/ Pisica Patrata si ICR. In luna octombrie 2014, Daniel a sustinut workshop-ul “Cum se fac desenele animate” in scolile din Capitala in cadrul unui proiect educational realizat de Cartoon Network Romania si animationmagazine.eu, cu avizul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Cu prilejul Zilei Internationale a Animatiei, Daniel Todoran-Rares a organizat Zilele Animatiei la Cine Grand (1 si 2 noiembrie 2014).
Aprilie 2015