Cladirea Woolworth din New York, cunoscuta si sub denumirea de "Catedrala Comertului", a fost cea mai inalta din lume la data finalizarii constructiei, in 1913.
Frank Winfield Woolworth, detinatorul lantului de magazine "5 and dime", a fost un mare fan al cladirilor construite in Europa in stilul gotic. El a apreciat foarte mult Palatul Westminster din Londra in care isi desfasoara astazi activitatea cele doua camere ale parlamentului Regatului Unit.
Cand a avut nevoie de un nou sediu pentru compania sa, acesta a cerut arhitectului Cass Gilbert sa construiasca un turn gotic cu multe ferestre. Gilbert, studiind cladirile din Europa, a creat designul in forma de U al unui zgaraie-nori construit pe un cadru din otel cu ornamente gotice.
In anul 1913, cu o inaltime de 241,2 metri, cladirea a detinut statutul de cea mai inalta constructie din lume pana la finalizarea Manhattan Bank si Chrysler Building, in 1930.
Turnul cladirii Woolworth are o baza construita din piatra pe trei etaje si 52 de etaje imbracate in teracota. Acoperisul adaposteste si el trei etaje, iar la cel cu numarul 58 este amenajata o platforma de observare ce atragea anual pana in 1945 peste 100.000 de vizitatori. In acel an a fost inchisa publicului.
Cladirea a devenit aproape instantaneu un monument prin inaltimea impresionanta si datorita ornamentelor gotice a fost numita "Catedrala Comertului".