Spre deosebire de anii din perioada de boom imobiliar, atunci cand orice se construia se vindea imediat, acum exista o competitie acerba pe piata, ce obliga constructorii sa puna accent pe design-ul locuintei. Casa anului 2012, e locuinta ce priveste spre viitor.
Clasic si totusi contemporan. Casele noi, cu cele mai impresionante vanzari sunt cele ce imbina elementele moderne cu cele traditionale. Spatiile interioare sunt curate, luminoase si simple.
Spatiile in aer liber - o extensie a spatiului de locuit. Atat in cazul unei locuinte pentru o singura familie sau a unei vile multifamiliale, cumparatorii sunt in cautarea spatiilor private in aer liber, ce se imbina perfect cu interiorul. Aceasta tendinta este valabila pentru orice zona geografica, indiferent de particularitatile climatice.
Raport bun calitate pret. Pentru a mentine costurile scazute de constructie se pune accentul pe formele simplificate, in special pentru acoperis. Abordari inovative si creative de pozitionare si depozitare sunt stabilite in faza initiala de proiectare pentru a garanta atat satisfactia clientului cat si un raport bun calitate pret.
Locuinta mai multor generatii. Fie ca vorbim de intoarcerea copiilor dupa finalizarea studiilor, fie parintii se muta in locuinta copiilor, casele mai multor generatii cresc in popularitate. Studiile indica o crestere de 30% a acestor cazuri doar in ultimii ani.
Pentru astfel de cerinte designerii vin cu solutii de partajare a spatiului fie pe nivele fie adaugand spatii noi locuintei inca din faza de proiectare. Holurile largi, o zona de bar, eventual un lift, sunt spatii ce se regasesc in acest tip de locuinte.
Bucataria - spatiu de divertisment. Bucataria continua sa fie fara indoiala centrul casei. Dar intrucat spatiul nu este niciodata suficient, designerii dezvolta solutii inovative atat pentru depozitare cat si pentru spatiile functionale. Exista de asemenea o tendinta de utilizare a ferestrelor mari pentru a mentine bucataria luminta si aerisita.
Sursa foto: 1,2
A.I.
editor artline.ro