Cu aceste ocazii, fiecare Centru din ţară (peste 60, prezente în toate marile oraşe şi nu numai) a derulat proiecte cât mai diverse şi cât mai ample; fiecare cercetaş încercând prin munca lui să contribuie la deviza iniţiatorului acestei mişcări mondiale – Lordul Baden Powell – prin care ne îndeamnă «să lăsăm lumea un pic mai bună de cât am găsit-o!»
Astfel, în cadrul Centrului nostru, din acestă primăvară s-a înfiinţat Unitatea de Lupişori «Colibri» (grupa de vârstă 7-11 ani), care a şi participat la Campul Naţional de Lupişori - Seini 2007. Temerarii (grupa de vârstă 12-15 ani) au mers în Turcia la Campul "Umraniye Izci Kampi" între 17-25 august. Exploratorii noştri (grupa de vârstă 16-19 ani) au participat la activităţi incluse în programul oficial al Sibiului, Capitala Culturală Europeană, camp internaţional unde au avut ocazia de a se întâlni cu cercetaşi din Germania, Luxemburg, Bergia, Franţa şi din alte ţări.
Au colindat şi crestele Munţilor Apuseni, pe cei din Măguri Răcătău, de unde s-au întors cu premiul "Cupa Zamolxe", al doilea an consecutiv.
Noi îi felicităm, atât pe temerari, cât şi pe exploratori, mai ales pentru implicarea lor în Proiectul "Prietenii sunt pentru totdeauna", realizat în parteneriat cu «Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă» (fosta Şcoală pentru Nevoi Speciale). Felicitările pentru acest proiect vin şi din partea preşedintelui Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, Sorin Boroş.
Dar să nu-i uităm nici pe liderii noştri, motivaţi să lucreze, atât în activităţile Centrului, cât şi la nivel naţional. Nu mai puţin de 5 lideri sunt membri ai Echipelor Naţionale de Pedagogie, de Management organizaţional, de Resurse Umane (din care 4 au absolvit TOT-ul şi sunt formatori în cadrul organizaţiei, şi nu numai).
Dorim să-i felicităm pe toţi pentru munca depusă şi, de asemenea, mulţumim Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă