Directorul Cosma a informat asupra târgului de carte, a expoziţiei de grafică din foaierul instituţiei, precum şi a bibliotecii, toate urmând a fi inaugurate pentru valorificarea cărţilor, documentelor, filmelor, materialelor de presă, afişelor, referitoare la activităţile instituţiei în ultimii treizeci de ani.
Fiecare zi a festivalului a programat unul sau două spectacole. În 18 noiembrie - ora 16.00, piesa “Hansel şi Grettel” (Teatrul de Păpuşi “Nichipercea”), de la ora 18.00 - “Gaiţele” (Teatrul de Nord Satu Mare); 19 noiembrie, ora 18.00 - “Iona” (Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău); 20 noiembrie, ora 17.00 - “Chiriţa şi Ceilalţi” (Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi); ora 19.00 - “Cel care primeşte palme” (Teatrul Naţional Târgu-Mureş - secţia română). În 21 noiembrie, ora 17.00 - “Pleci aşa fără o vorbă” (Trupa “Valiza cu teatru” - Braşov), ora 19.00 - “Gară pentru noi” (Teatrul “Davilla” Piteşti); 22 noiembrie, ora 18. 00 - “Căsătoria” (Teatrul “I. D. Sârbu” Petroşani); 23 noiembrie, ora 16.00 - “Ivon-Burgundi Hercegno” (Teatrul Naţional Târgu-Mureş - secţia maghiară), iar în încheiere, de la 19.00 - piesa “O. O!”, interpretată de Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ. Pentru a atrage spectatorii, preţul unui abonament pentru toate spectacolele este de doar 12 lei, iar pentru un spectacol, de 2 lei.
În continuare, dr. Cosma a răspuns întrebărilor referitoare la turneul întreprins de “Cununa de pe Someş” în Mexic şi a prezentat documentele financiare primare care justifică cheltuielile acoperitoare atât pentru fondurile alocate de la bugetul primăriei, cât şi pentru cele din sursele private ale ansamblului. Au fost prezentate, de asemenea, datele esenţiale referitoare la apropiatul turneu din Ungaria, Germnia şi Franţa pentru promovarea culturii bistriţene, prin lansarea antologiei “Scriitori Bistriţeni” şi a prezentării a zece spectacole folclorice, pe parcursul a douăsprezece zile. Costurile pentru cele treizeci şi opt de persoane cât numără delegaţia bistriţeană se ridică la 128.000 de lei, finanţare obţinută de la Ministerul Culturii şi Cultelor printr-un proiect realizat de Dumitru Isac.