Noul director vine din Tours (Valea Loarei), unde din 1992 pana in prezent a asigurat comanda artistica a Ansamblului Philidor, pe care l-a si fondat, timp in care a conceput si a materializat nenumarate proiecte, parteneriate, schimburi culturale cu Cehia, Polonia, Japonia, Coreea de Sud, Turcia etc. O preocupare puternica a lui Baude a fost si ramane patrimoniul cultural vechi si conservarea lui contemporana.
Si-a dorit sa ajunga la Timisoara
Muzician profesionist (canta la oboi), Eric Baude a recunoscut in conferinta de presa de ieri ca si-a dorit de acum doi ani sa ajunga la Timisoara. Apetenta pentru viata diplomatica o are din familie: bunicul sau a fost timp de 50 de ani inalt functionar in China, unde a fost recompensat cu titlul „Mandarin de prima clasa“, iar unchiul sau si-a incheiat recent mandatul de ambasador in Australia.
„A nu continua proiectele incepute aici, mare parte initiate de predecesorul meu Stephane Re, ar insemna sa tai aripile unei echipe entuziaste, care in tot acest timp a asigurat perpetuarea culturii franceze. In viitor insa, pe langa continuarea proiectelor existente, ma gandesc la aducerea unora noi, la atragerea unui public nou, care nu a fost folosit pana acum. Daca sunt muzician nu trebuie sa se inteleaga ca vom avea numai proiecte muzicale. Ma intereseaza tot ce inseamna cultura, de la dans, la teatru, pictura, street art pana la cinematografie si asa mai departe. CCF trebuie sa fie in permanenta conexiune cu evolutia societatii romanesti si faptul ca ne sprijinim pe o intreaga retea mondiala a centrelor noastre culturale nu este decat un avantaj in plus“, ne-a declarat Eric Baude, noul director al CCF Timisoara.
Acesta a mai spus ca isi doreste o colaborare stransa cu centrele existente in capitalele apropiate, de exemplu cu cele din Belgrad si Budapesta, dar si cu Institutul Cultural Francez din Zagreb, condus in prezent chiar de predecesorul sau care a ramas in continuare un prieten de suflet al Timisoarei.