- Timisoara cu strada Ballgasse, numita si Ulita Piaristilor, cu actualul nume Emanoil Ungureanu. Strada incepe din Piata Libertatii de la Primaria veche si ajunge la Clinicile Noi. Are peste 20 de cladiri cu povesti intrate in istorie.
- Zona turistica Padis din Muntii Apuseni, cunoscuta in special pentru relieful carstic si frumusetea Cheilor Somesului.
- Baile Herculane, incercate in ultimul timp, ofera liniste vizitatorilor gratie frumusetii indescriptibile a peisajului. Cladirile mai mult sau mai putin in forma dau speranta datorita arhitecturii ca statiunea ar putea redeveni ce a fost odata.
- Sibiu cu Piata Mare, Piata Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, stradute care coboara spre orasul de jos, acoperisuri cu ferestre cu ochi.
- Zona istorica din Sighisoara cu Turnul Cetatii.
- Castelul Peles din Sinaia si parcul care il Inconjoara.
- Castelul Bran, aflat la doar 30 km de Brasov.
- Tusnad cu un peisaj ce trateaza nevroza oricarui orasean.
- Nordul Moldovei cu masivul Ceahlau daruit de natura si manastirile ce reprezinta amprenta spiritului ortodox romanesc.
- Iasi cu zona centrala presarata cu cladiri frumoase cum sint Bibiloteca, Mitropolia, Teatrul National, Palatul Culturii, cu Parcul Copou si Gradina Botanica, prima gradina botanica din tara. Un oras domnesc, cuprins de melancolia amintirilor prea mari, mai multa inteligenta si mai mult cult pentru cele intelectuale, decat in oricare centru romanesc, asa cum spunea Gala Galaction.
- Piata Ovidiu din Constanta cu zona de stradute din vecinatate unde se ridica moscheea cu minaretul inalt de 50 de metri, construita dupa planurile inginerului Gogu Constantinescu si arhitectului Victor Stefanescu. Proiectul a fost inspirat de o moschee din Antalia si a fost conctretizat intre anii 1910-1912.
- Faleza din Constanta cu Cazinoul construit in perioada 1880-1902 dupa un proiect initial al arhitectului Petre Antonescu care urmarea un stil romanesc, apoi al arhitectului francez D. Renard care a optat pentru un amestec de stiluri in care predomina Art Nouveau.