Mobilierul masiv, cu decoratiuni deosebite si lemn scump reprezenta in trecut un privilegiu pe care si-l permiteau doar familiile bogate. Anumite piese de mobilier au trecut prin diverse epoci, prin diferite stiluri de amenajare, prin vremuri grele si razboaie. Totusi au supravietuit si se afla si astazi in case, in muzee sau pur si simplu ca piesa de rezistenta intr-o locuinta cu o amenajare moderna.
O definitie exacta sau ce mobila este privita drept antichitate nu a fost data pana acum. Totusi se pot incadra in categoria “mobilier antic” piesele mai vechi de 100 ani. Cu toate acestea, mobilierul nu este deosebit doar pentru varsta lui, ci si pentru felul in care a fost sculptat si prelucrat, lacuit si pictat.
Amenajarea locuintei folosind mobilier vechi, insa reconditionat sau in stare foarte buna, creaza o atmosfera speciala. Important este ca ne place, ca ni se potriveste sau are valoare sentimentala. Pot fi spre exemplu piese de mobilier din casa bunicilor sau a strabunicilor. Acestea au o valoare inestimabila pentru fiecare dintre noi.
Cei care isi decoreaza locuinta cu antichitati nu trebuie sa o transforme in muzeu, dimpotriva, acestora trebuie sa le dam un rost, un rol, sa le folosim. Pe de alta parte, mobilierul vechi poate fi folosit in combinatii moderne.
Sursa foto:
http://www.villahome-baden.de/
A.V.
editor artline.ro