Se claseaza insa in categoria materialelor pretentioase, reprezentand o mare provocare pentru orice designer de interior. Catifeaua poate fi introdusa atat in ambiente clasice, de epoca, cat si in contexte moderne, sub forma de tapiterii, draperii, perne, pleduri, dar si tapet. Acest material este apreciat pentru versatilitatea sa, poate fi introdus in orice tip de incapere, intr-o multitudine de culori.
Cu toate acestea, exista limite de utilizare a catifelei. Cheia folosirii cu succes a acestui material este simtul masurii. Catifeaua trebuie sa fie utilizata cu moderatie in designul interior pentru a nu crea incaperi coplesitoare si de prost gust. Sunt suficiente cateva perne decorative imbracate in catifea sau un obiect tapitat pentru a schimba aerul din living. Un efect maxim putem obtine cu ajutorul unei canapele. Persoanele nonconformiste pot alege o culoare indrazneata, puternica. O canapea din catifea turcoaz, mov sau chiar fuchsia va deveni cu siguranta punctul focal al incaperii. Daca nu vrem sa riscam prea mult putem alege o canapea cu un design clasic intr-o culoare neutra.
In dining putem opta pentru scaune imbracate in catifea. Astfel adaugam textura si culoare spatiului, iar rezultatul va fi unul de “nici prea mult, nici prea putin”. Dormitorul poate fi decorat cu draperii lungi, care sa atarne putin pe podea. Desi par accesorii clasice, draperiile din catifea se potrivesc foarte bine in amenajarile contemporane. Acelasi rafinament poate fi obtinut cu un tapet din catifea ce prezinta un model clasic, care poate fi in contrast cu piese moderne de mobilier. Acest material delicat, foarte placut la atingere, nu se va demoda niciodata datorita elegantei sale.
Sursa foto: dellacooks.com
August 2015
A.I.
editor artline.ro