Acesta a plecat din Romania la varsta de cincisprezece ani, impreuna cu parintii sai, si locuieste de atunci in Zurich. El a absolvit Facultatea de Psihologie si Psihopatologie la Universitatea din Zurich, iar din decembrie 2001 este scriitor liber-profesionist. Cartile sale se bucura de o reala apreciere in spatial cultural german.
Romanul sau de debut, "Vremea minunilor", a fost tradus si publicat in Romania anul trecut.
"Drumul scurt spre casa", aparut zilele acestea la Editura Polirom, "trateaza viata postadolescenta, in care realitatea intra cu o gravitate si o greutate care nu se pot ignora. La virsta de 22-23 de ani nu esti format total. Viata pune anumite probleme si intrebari: cine esti, ce raspusuri gasesti pentru generatia ta.", spune autorul.
"In carte, doi tinerii, fii de emigranti, pleaca spre Europa de Est. Pentru ei, o tema este emigratia familiilor lor. Dar numai o tema, acest lucru il spun intotdeauna, cartea nu este numai despre tinerii fii de emigranti, ci despre tinerii care traiesc intr-o civilizatie postmoderna, satula, in care nu se mai pun aceleasi probleme ca pe vremea tatilor lor: cum construim Europa, cum reusim sa traim o viata cu demnitate. Pentru ei se pun alte intrebari: cum reusim sa supravietuim psihic, ce facem din viata noastra, in asa fel incit sa fie altfel decit a tatilor nostrii, ce ne mai ramine noua de de facut. Pentru cei doi, este posibil sa gaseasca raspunsul la aceste intrebari in calatorie. Ei intra intr-o viata reala in care oamenii mor, isi dau foc din dragoste, se indragostesc, traiesc alaturi de oameni (la inceput unguri, apoi romani) care sint plini de emotii. Li se povesteste istoria revolutiei din Timisoara, traiesc moartea unchiului alcoolizat, trec printr-o multime de povesti care, in aceasta forma, in Elvetia, in Zrich, nu erau posibile." (Catalin Dorian Florescu)
Un nou roman al autorului, "Der Blinde Maseur" ("Maseorul orb") este in curs de aparitie la editura Polirom.