Obiectivul fiecarei companii este de a stabili o regula in legatura cu tinuta la locul de munca. Angajatii sunt cei care proiecteaza o anumita imagine a companiei in randul clientilor, potentialilor angajati si vizitatorilor. In acelasi context salariatii companiei trebuie sa se simta si bine in hainele pe care le poarta.
Pentru problemele vestimentare pe care orice angajat al unei mari companii le intampina exista stilul business-casual. Acesta ne demonstreaza ca putem sa ne imbracam "la patru ace" si totodata sa ne simtim si confortabil in tinuta aleasa.
Deoarece majoritatea hainelor "casual" nu sunt potrivite pentru birou, urmatoarele sfaturi s-ar putea sa fie de folos atunci cand cautam in graba ceva de imbracat prin garderoba pe care o avem.
In primul rand trebuie sa tinem minte ca hainele care sunt potrivite pentru plaja, club, munca in curte, gradina sau cele sport nu sunt deloc potrivite pentru birou.
De asemenea, decolteurile exagerate, bluzele "cu spatele gol" sau fustele prea scurte nu sunt adecvate pentru un loc de munca unde se pune accent pe decenta.
Chiar si intr-un mediu business-casual tinuta trebuie sa fie mereu ingrijita, fara cute. Aspectul ravasit de dupa o seara in club, hainele uzate, patate sau mototolite sunt inacceptabile. La acelasi capitol de haine inacceptabile intra si tricourile sau bluzele cu texte sau imagini ce ar putea sa ii deranjeze sau sa ii jigneasca pe colegi.
Stilul business-casual nu este necesar sa fie aplicat mereu. Sunt unele zile in care o tinuta casual este acceptata. Una din aceste zile, probabil si singura, este ziua de vineri cand se accepta adesea blugi sau o tinuta casual care sa mentina insa aerul elegant din timpul saptamanii.
Costume, pantaloni
Pantalonii din material sintetic sau bumbac sunt acceptati. In randul categoriei inacceptabile sunt inclusi pantalonii de blugi, bermudele, pantalonii de trening sau pentru putin amuzament am putea specifica si pantalonii folositi de ciclisti atunci cand participa la competitii.
Fuste, rochii si costume
Fustele si rochiile casual, cu un model decent si elegant, sunt acceptate. Lungimea fustei poate fi aleasa si in functie de cum va simtiti mai confortabil in public. Fustele scurte si cele foarte stramte nu sunt potrivite pentru munca la birou la fel cum nu sunt adecvate nici rochiile vaporoase de vara.
Camasi casual, pulovere, tricouri rochie
Camasile simple, puloverele si tricourile croite asemeni celor de golf sunt casual-business, potrivite pentru o zi la birou. Ce nu ati putea purta ar fi tricourile cu cuvinte vulgare, cele cu poze care ar putea jigni pe unii colegi si bluzele care lasa la vedere umerii, in cazul doamnelor.
Pantofi si incaltaminte
Pantofii din piele, pantofii sport, simpli fara multe culori si modele, pantofii cu toc fac parte din stilul vestimentar casual-business.
Nu ar fi adecvat sa va incaltati cu pantofi cu un aspect excesiv sport sau saboti care lasa la vedere piciorul.
Bijuterii, machiaj si parfum
Chiar daca nu exista un cod al felului in care ar trebui realizat machiajul si chiar daca este mai greu de precizat parfumul ideal pentru locul de munca, totul ramanand la alegerea dumneavoastra, ar trebui sa tinem minte ca ar putea fi unele persoane alergice in jurul nostru. Astfel ar fi bine sa utilizam parfumul si machiajul in cantitati moderate.
Palarii, sepci
Palariile nu au fost si nici nu sunt adecvate pentru munca intr-un loc unde se cere o tinuta decenta, business-casual. Cei care au o apartenenta religioasa ce le impune sa poarte ceva pe cap sunt singurii care pot avea capul acoperit la locul de munca.