Casele mobile dar mai ales rulotele au fost intotdeauna o solutie alternativa pentru locuintele traditionale. Spre deosebire de rulote, care pot fi trase de masini kilometri intregi, casele pe roti pot fi deplasate cativa metri. Va veti intreba atunci care sunt avantajele acestor mici casute pe roti.
Aceste tipuri de locuinta nu necesita autorizatie de constructii sau planuri arhitecturale. Pot fi amplasate in orice loc doriti deoarece nu au nevoie de fundatie. Preturile rezonabile si mobilitatea sunt punctele lor forte, insa decorarea unei astfel de locuinte ar putea deveni o adevarata provocare datorita spatiului interior limitat.
Pentru a da impresia de spatialitate si a instala confortul intr-o astfel de casa puteti recurge la cateva trucuri pe care designerii din domeniu vi le recomanda. Vopsirea interiorului in nuante deschise de galben, albastru sau verde este o modalitate rapida si usoara de a crea un astfel de efect.
Poate cea mai mica incapere dintr-o astfel de locuinta este baia. Si de aceasta data putem recurge la elementele de cromatica. Cu siguranta ca nu vom avea acelasi confort ca intr-o baie mare. Cada e inlocuita de o cabina de dus, iar mobilierul de baie este minimalist atat in numarul componentelor cat si in dimensiuni. Acestea sunt cele mai uzuale solutii avand in vedere marimea relativ redusa a unei case pe roti in comparatie cu cea traditionala.
Bucataria se confrunta cu aceleasi provocari ca si intreaga locuinta. Daca in bucatariile clasice masca de chiuveta este nelipsita, aici recomandarea ar fi ca mascarea sa se faca cu un material textil montat pe o sina de sustinere, castigand astfel spatiu si flexibilitate. Tipul si amplasarea dulapurilor este foarte importanta. Materialele transparente cum ar fi sticla sau masele plastice pot mari vizual spatiul. Dincolo de aceste trucuri, alegerea si amplasarea corecta a corpurilor de iluminat pot creste considerabil gradul de confort al bucatariei.
Pentru ferestre puteti folosi atat perdele cat si jaluzele. Ambele solutii pot fi adaptate formei si dimensiunilor ferestrelor casei. Incercati sa mergeti pe solutii aerisite. Albul tinde sa fie favoritul la acest capitol dar puteti folosi de asemenea galbenul si cremul.
Majoritatea dormitoarelor au paturi supraetajate. In aceasta camera este foarte importanta pastrarea neaglomerata a zonei de trafic. Pentru castigarea de spatiu eliminati orice lucru de care nu aveti stricta necesitate. Peretii trebuie sa fie simpli iar accesoriile ce definesc decorul trebuiesc reduse la minim.
O casa mobila este de asemenea o optiune atractiva pentru pensionari si pentru cei care locuiesc in zonele in care pretul terenului fluctueaza. Cu putina imaginatie si cu ajutorul unor sfaturi bune de design, orice casa mobila poate avea aspectul si luxul unei case traditionale. Cu o astfel de casuta pe roti se poate indeplini dorinta fiecaruia care viseaza la o casa pe malul marii, in mediul rural sau la munte.
Sursa foto: 1,2,3
A.I.
editor artline.ro