Muzeul de Arta Vasile Grigore
Caravana Muzeelor a călătorit deja, împreună cu grupurile de copii, prin alte patru muzee bucureștene: Muzeul de Artă “Vasile Grigore – pictor și colecționar”, Muzeul Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul Național al Pompierilor. Prin intermediul jocului și al artelor, copiii au descoperit, pe înțelesul lor, câteva detalii despre muzee și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Vasile Grigore și secretele unei colecții, Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic, Cu șevaletul la Muzeul Satului și Foișorul de Foc și destinul pompierilor au fost temele discutate pe parcursul vacanței, într-un limbaj accesibil micilor vizitatori.
Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida
Muzeul Satului Dimitrie Gusti
Muzeul National al Pompierilor
Remarcabil este faptul că mai mult de jumătate dintre copii au dorit să revină, participând la activitățile desfășurate în două, trei sau chiar patru muzee incluse în program, având astfel ocazia să-și cunoască mai bine orașul și să pășească în muzee pe care nu le mai vizitaseră înainte. Mai mult decât atât, temele discutate în cadrul atelierelor au avut darul de a valorifica într-un mod durabil creativitatea participanților mai mici sau mai mari: organizatorii au avut plăcuta supriză de a descoperi că o parte dintre copii, din proprie inițiativă, au continuat să lucreze și acasă pornind de la temele abordate la Caravana Muzeelor.
În perioada 5-8 septembrie,orele 10.00 - 12.00, la Muzeul Național al Hărților și Cărților Vechi,participanții descoperă o clădire interesantă și o colecție inedită și lucrează atât în spațiul de expunere, cât și în grădină, abordând tehnici precum pictura și modelajul.
Miercuri, 5 septembrie, ora 10.00 – Volumul în arhitectură: descoperim o clădire cu o atmosferă specială, în care volumele se construiesc potrivit unui ritm anume. Observăm detaliile decorative, vitraliile, o hartă veche a Bucureștiului, apoi așezăm cu pensula observațiile noastre, instalați la șevalet.
Joi, 6 septembrie, ora 10.00 – Despre zodiac: studiem imagini ale constelațiilor reprezentate pe plafoane, apoi realizăm o compoziție legată de propria noastră zodie.
Vineri, 7 septembrie, ora 10.00 – Monstrul marin: povestim despre reprezentări fantastice ilustrate pe plafoane sau în basoreliefuri, apoi participanții modelează un monstru marin
Sâmbătă, 8 septembrie, ora 10.00 – Călătorie fantastică: călătorim virtual inspirați de obiectele colecției – de la hărți vechi la machete de corăbii, iar apoi colorăm aventurile imaginate
Locație: Str. Londra nr. 39, sector 1, Bucureşti
Detalii și înscrieri:
www.globalmindscape.ro, office@globalmindscape.ro, 0724 083 932
Taxa de participare (include materialele folosite):
- 25 lei / copil / zi (pentru o singură participare)
- 20 lei / copil / zi (pentru cel puțin două participări)
Global Mindscape mulțumește atât muzeelor implicate în proiect, cât și muzeelor care și-au arătat interesul de a se alătura Caravanei pe viitor, reprezentanților mass-media care au ilustrat cu promptitudine Caravana Muzeelor, părinților și copiilor care au răspuns cu entuziasm invitației de participare și ale căror opinii au ajutat la îmbogățirea conținutului atelierelor și, nu în ultimul rând, voluntarilor care au sprijinit consistent buna desfășurare a activităților.
Caravana Muzeelor este organizată de Global Mindscape în parteneriat cu:
Muzeul de Artă “Vasile Grigore – Pictor și colecționar”:
muzeul-vasile-grigore.ro
Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucureşti
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”:
muzeul-satului.ro
Şos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucureşti
S.C. ELECTRICA SERV. S.A. - Muzeul Tehnic “Prof. Inginer Dimitrie Leonida”:
electrica.ro/grupul-electrica/muzeul-tehnic
Str. Candiano Popescu nr. 2 (Parcul Carol I), sector 4, Bucureşti
Muzeul Național al Pompierilor - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență:
muzeulpompierilor.ro
Bd. Ferdinand I, nr. 33, sector 2, București (Foișorul de Foc)
Muzeul Național al Hărților și Cărților Vechi:
Str. Londra nr. 39, sector 1, Bucureşti
Septembrie 2012