Din Timisul de Jos traseul rutier se incheie cu o bariera, de unde incepe traseul montan accesibil la pas, relativ usor, de aproximativ o ora. Pana la canion drumul in sine este o experienta interesanta, fiind amenajate diverse popasuri si poteci de trecere de-a lungul sau.
In zona canionului, prima scara va aparea dupa cateva zeci de minute de mers pe traseu si va avea 8 trepte, apoi dupa alte cateva minute va aparea urmatoarea. Cea mai lunga are aproximativ 15 metri, oferind o imagine spectaculoasa asupra zonei.
In urma cu cativa ani scarile canionului erau confectionate din lemn, ce putea duce la alunecare datorita umiditatii excesive a locului. Scarile actuale sunt din otel zincat, oferind o securitate sporita turistilor. Cu toate acestia, echipamentul pentru explorarea zonei trebuie sa fie adecvat unei expeditii montane. Zona este accesibila atat adultilor cat si copiilor, acestia din urma primind la intrarea in canion hamuri si casti pentru a-i feri de eventuale accidente.
Incepand cu anul 2014, in zona Canionului Sapte Scari a fost instalata o tiroliana de peste 2 kilometri ce porneste de la o altitudine de 995 de metri. Pana in punctul minim, la altitudinea de 680 de metri, turistii dornici de aventura pot experimenta coborarea pe tiroliana pe o diferenta de nivel de 300 de metri. Sistemul este compus din 21 segmente, traseul fiind destinat adultilor. Pentru copii, exista un traseu separat de aproximativ 50 de metri in apropierea cabanei de jos.
Sursa foto: ghiduri-turistice.info
A.I.
August 2016