Festivalul International New York Fringe a anuntat in seara zilei de 28 august premiile de excelenta pentru spectacolele prezentate in festival. VJ Cinty Ionescu se numara printre castigatorii din acest an, impresionand juriul, presa si spectatorii cu designul video realizat pentru piesa „Nils’ Fucked Up Day”, de Peca Stefan.
Duminica seara, FringeNYC a anuntat castigatorii celei de-a 15-a editii a festivalului. Un juriu independent alcatuit din 50 de profesionisti din domeniul teatrului i-au acordat VJ-ului Cinty Ionescu permiul de excelenta pentru design-ul video al piesei "Nils’ Fucked Up Day". Aceasta distinctie venita din partea criticii americane reprezinta o recunoastere a activitatii artistei emergente Cinty Ionescu, dar si a spectacolului in sine. Cinty este la a doua prezenta intr-un festival de teatru din New York – dupa ce a facut video design si VJ-ing live pentru spectacolul “Concretii” din Underground Zero Festival (2010).
Dupa participarea, in premiera, la editia din 2007 a Festivalul International New York Fringe cu spectacolele “Bucharest Calling” si “The Sunshine Play” (ambele scrise de Peca stefan si regizate de Ana Margineanu), Teatrul LUNI de la Green Hours a revenit la FringeNYC intre 12 - 28 august 2011, cu spectacolul scris si regizat de Peca stefan "Nils’ Fucked Up Day”. Teatrul LUNI a fost astfel singurul teatru independent din Europa de Est prezent in cel mai amplu festival teatral din America de Nord, devenind o prezenta constanta in manifestarile teatrale din metropola americana dupa doua participari la FringeNYC (2007, 2011) si una la Undergroundzero Festival (2011, cu spectacolul “Concretii’ in regia lui Alexandru Mihaescu). Institutul Cultural Roman din New York a sprijinit toate aceste prezente ale teatrului romanesc la New York.
Cu toate ca a fost descrisa de unii critici drept “cea mai obscena piesa din teatrul romanesc actual”, "Nils’ Fucked Up Day" a fost si continua sa fie un cert succes de public, fiind primita foarte bine de critica new yorkeza.
Mix de multimedia, interactivitate si jocuri ale limbajului, spectacolul propune o maniera incitanta de a privi lumea contemporana si stereotipurile sale. Din distributie fac parte unii dintre cei mai talentati tineri actori ai scenei (independente si oficiale) din Bucuresti – Radu Iacoban, Catalin Babliuc, Madalina Ghitescu, Ilinca Manolache si Tudor Aaron Istodor.
August 2011