Acest stil se defineste printr-un decor aerisit si luminos, in care sunt pastrate doar elementele esentiale. Spatiul este foarte bine organizat, iar ornamentele inutile, care dau senzatia de supraincarcare, sunt eliminate. Chiar daca paleta cromatica specifica acestui stil este caracterizata de culori neutre, precum gri, bej, verde, alb si negru, cei mai indrazneti pot opta si pentru culori mai vii.
Radiant orchid, culoarea decretata de catre cei mai multi designeri de interior ca fiind culoarea anului 2014, ar putea fi un exemplu. Cu toate ca aceasta culoare este considerata potrivita mai degraba pentru amenajarea unui living sau a unui birou, aceasta poate fi folosita cu succes si in bucatarie, dar in cantitati moderate. De asemenea, Radiant orchid se combina foarte bine cu nuantele de lemn, menta, cu alb si negru, nuante care caracterizeaza stilul minimalist.
O alta caracteristica a bucatariilor minimaliste moderne este mobilierul din lemn deschis la culoare, precum cel de nuc, stejar si cires. Un astfel de mobilier poate deveni piesa de rezistenta daca in incapere predomina tonuri inchise, ca de exemplu o faianta si o gresie neagra sau maro. Cateva schimbari au fost facute si in privinta finisajelor. Cuartul, steatitul, betonul, sticla si otelul inoxidabil sunt materialele care inlocuiesc traditionalele blaturi de lucru din granit.
Deoarece designul minimalist impune eliminarea elementelor decorative, pentru a obtine un spatiu aerisit si cat mai usor de intretinut, usile si sertarele dulapurilor vor fi dotate cu sisteme de inchidere si deschidere prin apasare. De asemenea, este indicata integrarea si mascarea tuturor obiectelor electrocasnice. Texturile metalice se afla si anul acesta printre preferintele designerilor de interior. Cuprul predomina insa, acesta putand fi integrat sub forma de corpuri de iluminat si piese mici de mobilier.
Sursa foto: cdn.decoist.com
Mai 2014
A.I.
editor artline.ro