Bucatariile in aer liber pot fi la fel sau chiar mai primitoare decat cele din interiorul casei, si pot fi, la randul lor, dotate cu toate cele necesare: bar, gratar, loc de luat masa, loc de gatit, loc de relaxare. Bucataria de vara in aer liber poate fi separata de restul casei sau atasata acesteia. Este important insa ca distanta dintre bucatarie si casa sa nu fie foarte mare deoarece multe dintre ustensilele de gatit se pot afla in interiorul casei.
O atentie deosebita trebuie acordata suprafetelor expuse conditiilor meteorologice. Materialele folosite in aceste zone trebuie sa fie rezistente la umezeala. Caramida si piatra par sa fie o alegere potrivita pentru construirea unei bucatarii de vara. Materialul din care este confectionat blatul de lucru trebuie sa fie de asemenea rezistent. Placile din beton sau materialele naturale, cum ar fi piatra sau ardezia reprezinta bune optiuni.
Pot fi folosite si blaturi laminate daca bucataria este acoperita. Lemnul pare sa fie intotdeauna o alegere potrivita pentru mobilier, indiferent de spatiul in care este folosit. Fiind un element cat se poate de natural, acesta se va integra perfect in decorul gradinii. Este bine sa nu ne rezumam doar la o zona de grill, amenajarea unui spatiu de dinning ne va oferi posibilitatea sa servim si masa in aer liber, nu doar sa gatim. Nu este esentiala construirea unui semineu de exterior, dar cu siguranta prezenta acestuia va face serile mult mai placute, in special pe cele racoroase.
Sursa foto: digsdigs.com
Iulie 2014
A.I.
editor artline.ro