Un oras elegant, situat in regiunea Bordeaux - celebra pentru vinurile sale - este vizitat de turistii atrasi de atmosfera si arhitectura locala, cladirile fiind un stralucit exemplu de arhitectura franceza de secol XVIII. Intr-o atmosfera cosmopolita, specifica orasului Bordeaux de secole, turistii pot sa admire frumusetile acestuia, pot degusta un vin bun, pot face drumetii in imprejurimi sau pot vizita muzeul de arta din localitate.
Muzee si obiective
Muzeul de arte decorative : unul dintre cele mai bune muzee de arta decorativa din Franta, cu o bogata si variata colectie.
Hatel des Archives municipales : la Arhivele Municipale cercetatorii amatori sau profesionisti interesati de istoria locurilor si in general de cultura si civilizatia franceza vor gasi cu siguranta numeroase documente unice, mai multe decat atragatoare.
Le Grand Theatre : un edificiu masiv, impunator, a fost inaugurat in aprilie 1780, o perioda in care transformarile arhitecturale dadeau localitatii aspectul de astazi. Cladirea este creatia arhitectului Victor Louis, laureat al Premiului Romei, care mai lucrase la Catedrala din Chartres, la celebrul Palais Royal si chiar la Teatrul Francez din Paris. Realizat in stil clasic, cu 12 coloane colosale si 12 statui pe porticul de la intrare, este o adevarata opera de arta, fiind conceput ca un templu inchinat Artelor.
Catedrala Saint-Andra : unul dintre cele mai frumoase monumente ale catolicismului francez, cu superbe decoratiuni si fresce interioare, dar si numeroase obiecte de cult, majoritatea foarte vechi.
Biserica Saint-Pierre : un alt lacas de cult foarte frumos, in stil clasic.
Basilica Saint-Michel : cei interesati de arta religioasa franceza vor avea numeroase surprize la Basilica Saint-Michel. In primul rand, usa din partea de nord a cladirii este decorata cu scoici, iar altarul dateaza din secolul XVII. Exista aici si numeroase vitralii si picturi deosebit de valoroase.
Palais Rohan : sediul Primariei din Bordeaux. In 1771 Ferdinand-Maximilien de Rohan devenea arhiepiscop si incepe constructia unui nou palat, pornind de la structura deja existenta. In ciuda numeroaselor modificari, s-a pastrat structura de ansamblu, scara interioara, camerele si salile.
Basilica Saint-Seurin : se spune ca aici Charlemagne a adus cornul de fildes al lui Roland, dupa infrangerea lui Ronceveaux.